Για το συμβάν της Ομονοίας η Αστυνομία φέρει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για τρεις λόγους

Στο συμβάν της Ομονοίας με το κοσμηματοπωλείο πολύ φοβάμαι ότι η Ελληνική Αστυνομία έκανε δύο πολύ άσχημα πράγματα. Το ένα πριν το περιστατικό σε γενικότερο πλαίσιο, τα άλλα δύο μετά σε ειδικότερο.

Του Στρατή Μαζίδη

Το πρώτο είναι η ανυπαρξία της. Το γνωρίζω από πρώτο χέρι καθώς γνωστή μου που επιχειρεί στο κέντρο χρόνια τώρα διαμαρτύρεται μαζί με τους πέριξ συναδέρφους για την διακοσμητική παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. Αν υπήρχε Αστυνομία η οποία θα έκανε σωστά τη δουλειά της, και ειδικά σε περιοχές όπως η Ομόνοια, το συμβάν στο κοσμηματοπωλείο δε θα είχε λάβει χώρα κατά πάσα πιθανότητα.

Το δεύτερο είναι πως ενώ είναι που είναι ανύπαρκτη, χειροτερεύει τις καταστάσεις ρίχνοντας τον σπόρο για τη συνέχεια. Πώς είναι δυνατό να βλέπουν το φως της δημοσιότητας δύο πολύ σοβαρά βίντεο, τα οποία όμως καταγράφουν μόνο ένα τμήμα και όχι όλο το κάδρο του συμβάντος τόσο όσον αφορά την εικόνα όσο και το χρόνο; Αν τα βίντεο δεν είχαν κυκλοφορήσει, θα είχε ακολουθήσει αυτό το κρεσέντο αναρτήσεων, σχολίων και επιθετικότητας μεταξύ αλλήλων; Νομίζω όχι. Σε τι εξυπηρετεί ο αλληλοσπαραγμός; Σε τίποτε. Επίσης πόσος χρόνος πέρασε από την ειδοποίησή της μέχρι την παρέμβαση στο περιστατικό; Επιπλέον (το τρίτο) αξιωματικός δήλωνει πράγματα δημόσια δίχως να είναι αρμόδιος για την υπόθεση και χωρίς να έχει προηγηθεί επίσημη ενημέρωση. 

Οι πράξεις και οι παραλείψεις της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν συνδράμει καθοριστικά τόσο στο να λάβει χώρα το συμβάν της Ομονοίας, όσο και στα όσα ανησυχητικά έχουν επακολουθήσει σε αυτά τα λίγα 24ωρα. Συν τοις άλλοις έχει δημιουργηθεί μια εκρηκτική ατμόσφαιρα η οποία δημιουργεί επιπρόσθετη πίεση στους ανθρώπους από την έρευνα των οποίων θα προκύψουν βασικά συμπεράσματα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail