Δύο δις δολάρια βάζει στο τραπέζι του Τραμπ η Πολωνία για να δημιουργήσει βάση των ΗΠΑ

© AFP 2018 / Wojtek Radwanski
Freepen.gr - Ο Πολωνός Πρόεδρος Andrzej Duda επιβεβαίωσε τη βούληση της χώρας του να πληρώσει μέρος του υψηλού κόστους για την κατασκευή μιας νέας αμερικανικής βάσης στο έδαφος της Πολωνίας.

Μιλώντας στην TVP Polonia, ο Duda δήλωσε ότι ενώ «το κόστος ανάπτυξης μιας τέτοιας βάσης θα ήταν πολύ μεγάλο», η Βαρσοβία είναι έτοιμη να «αναλάβει και να χρηματοδοτήσει προπαρασκευαστικές δραστηριότητες και το κόστος προετοιμασίας ενός τόπου όπου οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να σταθμεύσουν» με την Ουάσιγκτον να καλύπτει το κόστος των περιεχομένων της βάσης.

"Από καιρό είπαμε ότι είμαστε έτοιμοι ... να αναλάβουμε τις οικονομικές υποχρεώσεις για την προετοιμασία αυτού του τόπου", επανέλαβε ο Duda.

Οι παρατηρήσεις του προέδρου της Πολωνίας έρχονται μετά την ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας Mariusz Blaschak ότι η χώρα του προτίθεται να δαπανήσει μέχρι και 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη μιας νέας στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στη χώρα.

"Ελπίζω ότι θα εμφανιστεί μια τέτοια βάση", τόνισε ο Duda, υπογραμμίζοντας ότι θα ήταν προς το συμφέρον τόσο της Πολωνίας όσο και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον Πρόεδρο Τραμπ στην Ουάσινγκτον την Τρίτη, πιστεύεται ότι ο Duda συζήτησε την επέκταση της στρατιωτικής συνεργασίας ΗΠΑ-Πολωνίας, καθώς διεξήχθησαν διαπραγματεύσεις για τη δυνατότητα παροχής περισσότερων αμερικανικών όπλων στη χώρα.

Ο Trump φάνηκε να ευνοεί την ιδέα της βάσης, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ ήταν πρόθυμες να το συζητήσουνε δεδομένης της προθυμίας της Βαρσοβίας να πληρώσει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail