Πότε θα δείτε στο λογαριασμό σας το επίδομα παιδιού

Ξεκινά η καταβολή της δ' δόσης καθώς και ποσών από προηγούμενες εκκαθαρίσεις - Αύριο Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου θα έχουν όλοι οι δικαιούχοι τη δ’ δόση από το επίδομα παιδιού. Επίσης, όσοι έχουν καταθέσει εγκαίρως (μέχρι την περασμένη Παρασκευή) την αίτηση Α21 θα λάβουν και χρήματα από τυχόν προηγούμενες δόσεις που δεν είχαν εκκαθαριστεί και πληρωθεί.

Αναδημοσίευση από: news.gr

Η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων θα ξεκινήσει από σήμερα, Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου.

Η δαπάνη του ΟΠΕΚΑ για την καταβολή της δ΄ δόσης για το επίδομα παιδιού θα ανέλθει στα 205 εκατ. ευρώ ενώ στο κονδύλι αυτό περιλαμβάνεται και η καταβολή ποσών από προηγούμενες δόσεις που δεν είχαν εκκαθαριστεί.

Η δ’ δόση που καταβάλλεται από σήμερα αφορά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, για τους δικαιούχους έχουν υποβάλει αίτηση Α21 έως και τις 20 Σεπτεμβρίου.

Με την ολοκλήρωση της πληρωμής της δ’ δόσης, θα ανακοινωθεί από τον ΟΠΕΚΑ το εκ νέου άνοιγμα της πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων Α21.

Επιπλέον, έχουν ενεργοποιηθεί διάφορα ηλεκτρονικά εργαλεία τα οποία επιτρέπουν τροποποιήσεις αιτήσεων Α21 που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το επίδομα παιδιού, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ:

α) δίνεται η δυνατότητα υποβολής τροποποιητικής αίτησης για προσθήκη νέου μέλους στην οικογένεια καθώς και διόρθωση μεταξύ άλλων και των στοιχείων των εξαρτώμενων παιδιών της οικογένειας (διαγραφή εξαρτώμενων τέκνων, αλλαγή σε σπουδές, έναρξη και περάτωση σπουδών κλπ). Προσοχή, για τέκνα που ενηλικιώνονται εντός του 2018 δεν απαιτείται πρόσθετη ενέργεια, καθώς το επίδομα καταβάλλεται για όλο το έτος.

β) οι δικαιούχοι μπορούν να ακυρώσουν παλαιότερη εγκεκριμένη αίτηση του έτους 2018 και να υποβάλουν νέα διορθώνοντας την οικογενειακή κατάσταση που αφορά στους γονείς – κηδεμόνες (νέος γάμος, διάσταση, διαζύγιο κλπ).

γ) αν υποβλήθηκαν εκ παραδρομής δύο αιτήσεις Α21 που αφορούν το ίδιο τέκνο ή τα ίδια τέκνα είναι δυνατόν να ακυρωθεί ή να τροποποιηθεί οικειοθελώς, από τον μη δικαιούχο, η αίτηση που περιλαμβάνει μη εξαρτώμενα τέκνα ώστε αυτόματα να καταβληθούν τα δικαιούμενα ποσά στον δικαιούχο χωρίς άλλη ενέργεια του τελευταίου.

δ) η διόρθωση ΙΒΑΝ είναι πάντα ανοικτή.

ε) δικαιούχοι που έδωσαν ηλεκτρονική συναίνεση σε εν διαστάσει συζύγους για εξαρτώμενα τέκνα του άλλου γονέα ή δηλώθηκαν ως εν διαστάσει σύζυγοι, δύνανται να υποβάλλουν αυτοτελώς δική τους αίτηση Α21 για τέκνα για τα οποία έχουν με δικαστική απόφαση ή ιδιωτικό συμφωνητικό την ανάθεση της επιμέλειας ή την κύρια ευθύνη διατροφής τους , εφόσον είναι ενήλικα.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...