Τίποτε δε συγκρατεί τους Ρώσους. Γρηγορότερα κατεβαίνουν στην ΠΟΛΗ για να απαξιώσουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ποιος μπορούσε να κατανοήσει τον ΑΓΙΟ ΠΑΪΣΙΟ όταν έλεγε ότι οι Ρώσοι θα κατέβουν στα Στενά (βλ. ΠΟΛΗ) για τα δικά τους συμφέροντα και όχι γιατί αγαπούν εμάς; Ποιος μπορούσε να κατανοήσει τότε ότι τα συμφέροντα αυτά δεν ήταν μόνο γεωπολιτικά ή ενεργειακά αλλά κυρίως εκκλησιολογικά;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ποιος μπορούσε να καταλάβει τότε ότι η εν δυνάμει αυτοκεφαλία της Μητρόπολης της Ουκρανίας του Κιέβου σχετίζεται άμεσα με την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ;
Και όμως ο φοβερός Γ΄ΠΠ πόλεμος ξεκίνησε πνευματικά με αντεγκλήσεις μεταξύ των Πατριαρχείων Κωνσταντινούπολης – Ρωσίας.
Οι απανταχού Ορθόδοξοι της γης λαοί ίστανται αινεοί και τρίβουν τους οφθαλμούς τους , προσεύχονται και αναρωτιούνται.
Θα σταθούμε σε μια φράση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ Θεοφίλου που έγινε πριν λίγες ώρες πάνω σε αυτό το θέμα :

« Στο πλευρό της κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας φέρεται να βρίσκεται ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος Γ΄, λίγες ημέρες μετά την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να διορίσει έξαρχους στο Κιέβο.
Προσευχόμαστε για τον αδελφό μας - Μητροπολίτη Ονούφριο και τον πολύπαθο λαό της Ουκρανίας" - δήλωσε ο Προκαθήμενος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας απευθυνόμενος σε πιστούς από την Ουκρανία με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Ζαπορόζιε κ. Λουκά.
Σύμφωνα με τον Πατριάρχη Θεόφιλο, τα τελευταία γεγονότα γύρω από τη ζωή της Εκκλησία στην Ουκρανία, είναι αποτελέσμα της παγκοσμιοποίησης, η οποία, όπως είπε, «έχει ως κύριο στόχο της την διάλυση της Ορθοδόξου Εκκλησίας».
"Τα πλοκάμια της παγκοσμιοποιήσης, προσπαθούν να διεισδύσουν στο σώμα της Εκκλησίας και να το καταστρέψουν. Αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και την Ουκρανίας, με τις πολιτικές παρεμβάσεις στις υποθέσεις της Εκκλησίας" - πρόσθεσε χαρακτηριστικα ο Πατριάρχης Θεόφιλος.» http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/23764-patriarxis-ierosolumon-se-oukranous-meinete-statheroi-sto-pleuro-tou-mitropoliti-onoufriou

Και ενώ η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ πονάει και προσεύχεται για να λυθούν τα προβλήματα με αγάπη ΧΡΙΣΤΟΥ , το ανθρώπινο κόμπλεξ βγάζει όλα τα απωθημένα του εξ αιτίας αυτής της άσχημης εξέλιξης.
Οι Ρώσοι επίσημοι αφήνουν άμεσα υπονοούμενα για εγκατάσταση Ρώσων Επισκόπων στην ΠΟΛΗ και την επικράτεια της σημερινής τουρκίας.
Ταυτόχρονα εξαπολύουν και πυρά
Πυρά για την «Ελληνική Εθνική ιδέα» δηλ. για το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ.
Ας ρωτήσουν καλύτερα τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ που ο πιστός ορθόδοξος ρωσικός λαός τον τιμάει ιδιαίτερα.

« Σκληρή γλώσσα κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη συνεχίζουν να χρησιμοποιούν οι αξιωματούχοι του ρωσικού πατριαρχείου.
Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας για τις σχέσεις μεταξύ Εκκλησίας, Κοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, μέλος του Κοινωνικού Επιμελητηρίου της Ρωσίας, Καθηγητής Aleksandar Schipkov σε συνέντευξη του στο RIA Novosti, ήταν αμείλικτος!
Στις 7 Σεπτεμβρίου, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος εισήλθε στην ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας ως άνθρωπος που προκάλεσε χωρισμό.
Τονίζει δε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Κωνσταντινούπολη κινείται προς τη διάσπαση.
“Αν κοιτάξουμε την ιστορία, θα θυμηθούμε ότι η Κωνσταντινούπολη ήταν ο ιδρυτής της μετάβασης της Ορθοδοξίας στο νέο ημερολόγιο. Αυτή η υπόθεση του ημερολογίου μέχρι σήμερα δεν έχει επουλωθεί. Κάτω από την επιρροή της Κωνσταντινούπολης, μέρος των Εκκλησιών άλλαξε στο νέο ημερολόγιο, και μέρος, όπως η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, δεν ακολούθησε.
Σύμφωνα με τον καθηγητή η Μόσχα, είναι η ενσάρκωση μιας συντηρητικής, παραδοσιακής αναπτυξιακής πορείας στην Ορθοδοξία και υπερασπίζεται την καθαρότητα της θρησκευτικής μάθησης.
“Η 7η Σεπτεμβρίου 2018 θα εισέλθει στην ιστορία ως μια θλιβερή ημερομηνία. Την ημέρα εκείνη ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος σημάδεψε τη διάσπαση στη Σλαβική Ορθοδοξία με φιλελεύθερο και συντηρητικό προσανατολισμό.
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα αναπτύξει τον «Ανατολικό παπισμό» του.
Η Ρωσική Εκκλησία δεν θα μπορέσει να αποδεχθεί την καταστροφή της εκκλησιαστικής οργάνωσης της ζωής.
Το αναπόφευκτο πράγμα είναι ότι θα τεθεί το ζήτημα της Εκκλησιαστικής Ευχαριστιακής Ένωσης. Είναι πολύ πιθανό ότι αυτό θα συμβεί.
Αυτό θα οδηγήσει σε ορισμένα πρακτικά βήματα. Ένας τεράστιος αριθμός πιστών μας που βρίσκεται εκτός των συνόρων της πατρίδας, μεταξύ άλλων, στην Τουρκία πηγαίνουν τώρα στις Εκκλησίες του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης .
Σε περίπτωση τερματισμού αυτού, δεν θα έχουν πλέον μια τέτοια ευκαιρία. Επομένως, η Εκκλησία μας θα πρέπει να λάβει ορισμένα βήματα για να καθοδηγήσει την πνευματική φροντίδα των Ρώσων στο εξωτερικό.
¨Θα πρέπει να ανοίξουμε Επισκοπές, να οικοδομήσουμε ναούς και να στείλουμε ιερείς εκεί. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πνευματικά μας παιδιά. Οι ενέργειες του Πατριάρχη Βαρθολομαίου θα έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες που θα πρέπει να θεραπευτούν σε δεκαετίες¨.
Και σαν να μην έφταναν αυτά , οι ενέργειες της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης επιβεβαίωσαν υποψίες ότι επιδιώκει να ισχυροποιήσει την ελληνική εθνικιστική ιδέα, σύμφωνα με τον αρχιερέα Βλαντιμίρ Σμάλυ, γραμματέα της Θεολογικής Επιτροπής της Αγίας Γραφής του Πατριαρχείου Μόσχας.
«Υπό το πρίσμα αυτής της εθνικιστικής στρατηγικής, οι πρόσφατες ενέργειες του Φαναρίου ​​φαίνονται εντελώς λογικές και διαβαθμισμένες.
Μετά την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Ρωσία και η Εκκλησία της έγιναν αν όχι ο κύριος εχθρός , τότε ένας γεωπολιτικός αντίπαλος του ελληνικού εκκλησιαστικού εθνικισμού, ενώ η Μόσχα αντιλαμβάνεται τη θεωρία της Τρίτης Ρώμης με ένα χαμόγελο, ως «ιστορίες του παρελθόντος», ο ελληνικός φανταστικός κόσμο [τη βλέπει] ως τη συμβολική κληρονομιά που πρέπει να καταστραφεί », γράφει ο ιερέας στο Facebook.
Οι εθνικιστές της ελληνικής εκκλησίας σχεδόν αποκρύπτουν το μίσος τους σε οποιαδήποτε αναφορά στην ιδέα της Τρίτης Ρώμης, είπε.
«Το βλέπουν σαν μια προσπάθεια να ανατρέψουν τη δική τους« μεγάλη ιδέα »για την αποκατάσταση της Δεύτερης Ρώμης, αν όχι ως πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, τότε τουλάχιστον ένα ορθόδοξο Βατικανό «, δήλωσε ο πατέρας Βλαντιμίρ.
Το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης προσπάθησε ήδη να καταστρέψει το Πατριαρχείο της Μόσχας, αλλά «για πολύ καιρό οι γεωπολιτικές περιστάσεις του 20ου αιώνα δεν ήταν ευνοϊκές για τα σχέδια της Κωνσταντινούπολης».
«Σήμερα η Ουκρανική σύγκρουση και η περίπλοκη διεθνής θέση της Ρωσίας επιτρέπουν στην Κωνσταντινούπολη να πραγματοποιήσει ένα απότομο και ακριβές χτύπημα. Στόχος της ουκρανικής εκστρατείας της Κωνσταντινούπολης για αυτοκεφαλία δεν είναι η Ουκρανία, αλλά «συμπιέζει «το Πατριαρχείο Μόσχας από την κοινότητα των ορθόδοξων τοπικών εκκλησιών στην οποία η Κωνσταντινούπολη θέλει να διαδραματίσει το ρόλο είτε ενός βυζαντινού αυτοκράτορα είτε ενός ανατολικού Πάπα «, δήλωσε ο ιερέας.
Το Φανάρι ξεκίνησε ένα «ακριβές και υπολογισμένο χτύπημα” και «αν η Μόσχα ασχοληθεί με τις ενέργειες της Κωνσταντινούπολης, θα αναγνωρίσει την θεωρία και την επιχειρηματολογία της Κωνσταντινούπολης τα τελευταία 100 χρόνια”, ανέφερε.
Αν το Πατριαρχείο της Μόσχας διακόψει την κοινωνία με την Κωνσταντινούπολη, θα κηρυχθεί σχισματικό και θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την εδραίωση αυτού του καθεστώτος, δήλωσε ο θεολόγος.» https://www.pentapostagma.gr/2018/09/%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%8E%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CF%8C%CF%83%CF%87%CE%B1.html

Καλά τα λένε οι Ρώσοι ;;
Αλλά δεν τους είδαμε να συμμερίζονται έμπρακτα τον Ελληνικό Πόνο στα χρόνια των μνημονίων αλλά έκαναν μπίζνες με την Γερμανία της Μέρκελ και εξακολουθούν να κάνουν για να μην χάσουν το μονοπώλιο της πώλησης του φυσικού αερίου .
Για αυτό και τα βρήκαν με τον σουλτάνο και του πουλούν όπλα βλ. την διαστημική τεχνολογία των S- 400 με την οποία οι νεοθωμανοί κλειδώνουν όλο το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ και εν δυνάμει μπορούν να καταστρέψουν τις χιλιόχρονες Ιερές Μονές του.
Δεν υποστηρίζουμε αδόκιμες ενέργειες από όπου και να προέρχονται.
Γνωρίζουμε τι έρχεται
ΧΑΟΣ
Από τα παραπάνω φαίνεται ότι οι Ρώσοι θα καταλάβουν την ΠΟΛΗ και δεν θα την δίνουν στους φυσικούς κατόχους της.
Φυσικό είναι να πάμε για το βαθύ σκοτάδι του Γ΄ΠΠ .
Και μέσα από το πολεμικό αυτό έρεβος θα ξεπροβάλει η Λιακάδα η ΘΕΙΚΗ.
– «Η Τουρκία θα διαμελισθεί. Ο διαμελισμός αυτός σίγουρα μας ικανοποιεί και μας συμφέρει ως κράτος. Έτσι θ΄ απελευθερωθούν τα χωριά μας, οι αλύτρωτες πατρίδες. Η Κωνσταντινούπολη θα ελευθερωθεί, θα ξαναγίνει Ελληνική. Θα ξαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία» σελ. 422
– «Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών. Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στη γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω (εννοούσε τους Κρυπτοχριστιανούς)….Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός» σελ. 431
– «Οι Εγγλέζοι και οι Αμερικάνοι θα μας παραχωρήσουν την Κωνσταντινούπολη. Όχι γιατί μας αγαπάνε, αλλά γιατί αυτό θα συμπλέει με τα συμφέροντά τους» σελ. 432

– «Η διοίκηση της Πόλης , από μας, θα είναι και στρατιωτική και πολιτική»!!! 1991, σελ. 435
– «Εσύ (είπε σε νεαρό φοιτητή του Πολυτεχνείου Ξάνθης), σαν πολιτικός μηχανικός, θα συμβάλεις στην ανοικοδόμηση της Πόλης, γιατί η Πόλη θα ανοικοδομηθεί από την αρχή» σελ. 435
του Επισμηναγού ε.α. Νικολάου Ζουρνατζόγλου  «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994».
ΑΔΕΛΦΟΙ τα βλέπουμε τα χάλια μας .
Το φωνάζουμε « η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ δεν είναι ψυχοθεραπευτική μέθοδος αλλά είναι βαρύ χειρουργείο ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ.»

ΣΤΏΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail