Ποια νησιά θα αποκτήσουν υδατοδρόμιο

Δύο υδατοδρόμια, εκ των οποίων το ένα στη Λάρδο θα δημιουργηθούν στο νησί της Ρόδου, σύμφωνα με όσα περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες.

Αναδημοσίευση από: rodiaki.gr

Ειδικότερα ο σχεδιασμός αφορά συνολικά είκοσι υδατοδρόμια, εκ των οποίων έντεκα στα Δωδεκάνησα και εννιά στις Κυκλάδες για τα οποία ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες αδειδότησής τους.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, το νησί της Ρόδου θα είναι και το μοναδικό στο οποίο προβλέπονται δύο υδατοδρόμια με τις κεντρικές λιμενικές υποδομές να δημιουργούνται στην πόλη της Ρόδου και ένα δεύτερο υδατοδρόμιο να σχεδιάζεται να δημιουργηθεί εκτός απροόπτου στη θαλάσσια περιοχή της Λάρδου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χωροθέτηση των υδατοδρομίων είναι να υπάρχει χαρακτηρισμένη λιμενική ζώνη κάτι που ήδη ισχύει στη Λάρδο και έτσι η πρώτη σκέψη είναι να δημιουργηθεί εκεί το εναλλακτικό δεύτερο υδατοδρόμιο της Ρόδου.

Μάλιστα χτες αναρτήθηκε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» η προκήρυξη για το διεθνή διαγωνισμό που αφορά το έργο της αδειοδότησης των υδατοδρομίων εκτιμώμενης αξίας 490.000 ευρώ, προκειμένου ο ανάδοχος να καταρτίσει τον τεχνικό φάκελο που θα κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για να χορηγηθεί η άδεια.

Τα νησιά της Δωδεκανήσου στα οποία θα κατασκευαστούν υδατοδρόμια είναι τα εξής:

- Ρόδος (δύο υδατοδρόμια)
- Χάλκη
- Σύμη
- Τήλος
- Κάρπαθος
- Καστελόριζο
- Αγαθονήσι
- Νίσυρος
- Αστυπάλαια
- Κάσος

Τα νησιά των Κυκλάδων στα οποία θα κατασκευαστούν υδατοδρόμια είναι τα παρακάτω:

- Μύκονος
- Σαντορίνη
- Κύθνος
- Κέα
- Άνδρος
- Σίκινος
- Σέριφος
- Δονούσα
- Ανάφη

Ο ανάδοχος θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το έργο του μέσα σε διάστημα 17 μηνών. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν τις προσφορές τους μέχρι την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί. Η διαδικασία της ηλεκτρονικής αποσφράγισης των φακέλων των προσφορών θα γίνει την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί.


Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...