«Οι ΗΠΑ είχαν σχέδιο να πέσει η Παλμύρα στα χέρια ισλαμιστών σε λίγες ημέρες - Θα προηγούντο απανωτές τρομοκρατικές επιθέσεις»

A general view shows damage in the amphitheater of the historic city of Palmyra / Reuters
Freepen.gr - Αμερικανοί ειδικοί εκπαίδευσαν τζιχαντιστές στη Συρία, οι οποίοι είχαν την αποστολή να εκτελέσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Παλμύρα, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Οι πληροφορίες ελήφθησαν από τρομοκράτες που συνελήφθησαν από το Συριακό Στρατό.

Οι συλληφθέντες ισλαμιστές ανέφεραν ότι προέρχονταν από τα Λιοντάρια της Ανατολικής Στρατιωτικής Ομάδας, η οποία είναι συνδεδεμένη με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, σύμφωνα με το υπουργείο. Περίπου 500 μαχητές είχαν την έδρα τους στο στρατόπεδο της ομάδας αυτής, το οποίο βρισκόταν κοντά στη στρατιωτική βάση Al-Tanf της διεθνούς συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Οι μαχητές έπρεπε να πραγματοποιήσουν "μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στην περιοχή της Παλμύρας" και να εξασφαλίσουν τη διέλευση περίπου 300 τζιχαντιστών για να καταλάβουν την πόλη μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ανέφερε το υπουργείο. Ένας από τους συλληφθέντες ομολόγησε ότι εκπαιδεύτηκαν από Αμερικανούς εκπαιδευτές και ότι η ομάδα ενισχύθηκε με όπλα και πυρομαχικά από τη βάση των ΗΠΑ.

Η βάση του Al-Tanf βρίσκεται κοντά στο προσφυγικό στρατόπεδο Rukban, το οποίο φιλοξενεί πάνω από 60.000 γυναίκες και παιδιά από τις πόλεις Raqqa και Der ez-Zor.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail