Κοντά στο μοιραίο λάθος η Τουρκία; Απειλεί να επιτεθεί στο συριακό στρατό στο βόρειο Χαλέπι

AFP PHOTO / ILYAS AKENGIN
Freepen.gr - Η Τουρκία προσπαθεί να πείσει τη Ρωσία και το Ιράν να αναγκάσουν τον Συριακό Στρατό να σταματήσει τα επιθετικά σχέδια στη βορειοδυτική Συρία στο Ιντλίμπ σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή στη Δαμασκό του almasdarnews.

Σύμφωνα με την πηγή, η Τουρκία επιδιώκει μια εκεχειρία με ανοιχτό τέλος, την οποία θα τηρούν τα στρατεύματά της, η Ρωσία και το Ιράν.

Για να αποτρέψει την επιχείρηση στο Ιντλίμπ, η Τουρκία φέρεται να απειλεί να ξεκινήσει μια επίθεση στην κεντρική πόλη Tal Rifa'at. Τις τελευταίες εβδομάδες, ο τουρκικός στρατός ανέπτυξε σταδιακά τις δυνάμεις του κοντά στον Tal Rifa'at, προτρέποντας τον Συριακό Στρατό να ανταποκριθεί στέλνοντας ενισχύσεις στην κοντινή πόλη Deir Jamal.

Αυτή η επίδειξη δύναμης από την Τουρκία έθεσε σε συναγερμό τη Δαμασκό, καθώς το Tal Rifa'at βρίσκεται ακριβώς βόρεια της πόλης του Χαλεπίου και τα κυβερνητικά οχυρά του Al-Zahra'a και του Nubl.

Ενώ διεξάγονται διαπραγματεύσεις μεταξύ της Άγκυρας και της Μόσχας σχετικά με το Ιντλίμπ, ο συριακός στρατός συνέχισε να ενισχύει τις δυνάμεις του τόσο στη Χαμά όσο και στη Λατάκια, υποδηλώνοντας ότι σύντομα θα ακολουθήσει επιχείρηση στις περιοχές αυτές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail