Τουρκικό ΜΜΕ: Η Γαλλία αποκτά ναυτική βάση στη Λάρνακα - Η Ελλάδα τους βάζει στο παιχνίδι των υδρογονανθράκων

Freepen.gr - Λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, η Γαλλία προχωρά στα αναγκαία βήματα ώστε να διασφαλίσει μόνιμη ναυτική παρουσία στην Κύπρο με την Αγκυρα θα θεωρεί ότι η κίνηση αυτή περιλαμβάνει ένα μήνυμα και για την ίδια αναφέρει η yeniakit.com.tr.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πολίτης» με τίτλο «Γαλλικός ναυτικός σταθμός στη Λάρνακα», η Γαλλία και η Κύπρος επιθυμούν να εμβαθύνουν τις σχέσεις τους, ειδικά στον τομέα της άμυνας. Αυτό θα ολοκληρωθεί πριν από την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν στο νησί το Νοέμβριο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γαλλία ζήτησε από τους Ελληνοκύπριους να ελλιμενίζουν πολεμικά πλοία στο Λιμάνι της Λάρνακας. Κατά συνέπεια, ο γαλλικός στόλος θα είναι μόνιμος στη Λάρνακα. Οι ειδικές εγκαταστάσεις που θα κατασκευαστούν θα εξυπηρετούν μόνο τη Γαλλία ενώ ο στόλος θα είναι έτοιμος σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Ζαν-ίνς Λε Ντριάν στην Κυπριακή Δημοκρατία την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε ότι είναι σημαντική για τη Γαλλία η απόφαση να επιταχυνθεί η διαδικασία για τη δημιουργία της βάσης λόγω του ενδιαφέροντος του Παρισιού για την ευρύτερη περιοχή. Ο Ντριάν είπε ότι η χώρα του είναι προσεκτική απέναντι σε μια πιθανή ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τον Πολίτη, η προσέγγιση της Γαλλίας και της ελληνικής διοίκησης είναι επίσης ένα μήνυμα προς την Άγκυρα. Το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Κύπρος και η Ελλάδα κάνουν κοινά βήματα στον τομέα των ενεργειακών αποθεμάτων της περιοχής και αυτή η ομάδα θέλει να συμπεριλάβει τη Γαλλία αναφέρει η yeniakit.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail