Όνειρο ήταν και πάει το "Κανάλι της Κωνσταντινούπολης" για τον Ερντογάν που ξέμεινε από παράδες

Freepen.gr - Το λεγόμενο «Τρελό Σχέδιο» του Τούρκου Προέδρου, ένα κανάλι ναυσιπλοΐας αξίας 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει σχεδιαστεί για να παρακάμψει την οδό του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, πήρε αναβολή έως και τρία χρόνια, γράφει ο φιλοκυβερνητικός συντάκτης της ημερησίας εφημερίδας Milliyet, Yaman Törüner.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται εν μέσω της οικονομικής ύφεσης της Τουρκίας, η οποία προκλήθηκε από τη νομισματική κρίση που ανάγκασε την κυβέρνηση να καταφύγει σε οικονομίες στον προϋπολογισμό και να αυξήσει τα έσοδα.

'' Όλα τα έργα των οποίων οι προσφορές έχουν γίνει, αλλά η κατασκευή δεν έχει αρχίσει, θα αναβληθούν. Και για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα δημιουργηθούν νέα προγράμματα εργασίας για εκείνους των οποίων οι συνθήκες χρηματοδότησης είναι βιώσιμες", γράφει ο συντάκτης.

Η κατασκευή του έργου "Κανάλι της Κωνσταντινούπολης", ενός καναλιού μήκους 45 χιλιομέτρων που θα συνδέει τις θάλασσες του Εύξεινου Πόντου και της Προποντίδας δυτικά της Κωνσταντινούπολης και επικρίθηκε για τις δυνητικά επιβλαβείς επιπτώσεις στο περιβάλλον και τους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης, είχε προγραμματιστεί να αρχίσει στα τέλη του τρέχοντος έτους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail