Εφαρμόζουν πιστά το σχέδιο του Χίτλερ - Η Μέρκελ σπεύδει στα Σκόπια να το δημοψήφισμα της Ψευτομακεδονίας

Main Photo (File): German Chancellor Angela Merkel receives fYROMacedonian PM, Zoran Zaev in Berlin, early 2018
Freepen.gr - Ηγέτες ξένων χωρών και επικεφαλής διεθνών οργανισμών αναμένεται να επισκεφθούν τα Σκόπια την επόμενη περίοδο για να εκφράσουν την υποστήριξή τους για τη συμφωνία Πρεσπών ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο πιο ανυπόμονος επισκέπτης στα Σκόπια για το σκοπό αυτό, όπως αναφέρει το IBNA, είναι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία θα βρίσκεται στα Σκόπια το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜακεδονίας Ζόραν Ζαγιέφ, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπός της, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Σύμφωνα με το Ζάιμπερτ, υ, η σύσκεψη Merkel-Zaev θα επικεντρωθεί στις περιφερειακές εξελίξεις και τα διμερή ζητήματα και, όπως σημείωσε, η καγκελάριος "επιθυμεί να διαμορφώσει τη δική της γνώμη πριν από το δημοψήφισμα για το θέμα της ονομασίας της χώρας , η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα, ενώ είναι στην ίδια την χώρα ".

Η επίσκεψη της Μέρκελ στα Σκόπια (στις 8 Σεπτεμβρίου) συμπίπτει με την εθνική επέτειο της χώρας, την Ημέρα της Ανεξαρτησίας (στις 8 Σεπτεμβρίου 1991 τα Σκόπια δήλωσαν την ανεξαρτησία τους από την πρώην Γιουγκοσλαβία). Η Μέρκελ αναμένεται να εκφράσει την ισχυρή υποστήριξή της για τη συμφωνία Πρεσπών. Επίσης, με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο, θα καλέσει τους πολίτες της χώρας να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα και να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας, προκειμένου η χώρα να επιτύχει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και να είναι σε θέση να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις ένταξης με την ΕΕ.

Τις επόμενες ημέρες, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιέμς Στόλτενμπεργκ, ο Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρς, του οποίου η χώρα έχει την προεδρία της ΕΕ για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς και άλλοι ξένοι αξιωματούχοι, θα επισκεφθούν την χώρα για τον ίδιο σκοπό.

Το σχέδιο που προσπάθησε να προωθήσε ο Χίτλερ στην περιοχή από τις παραμονές του Β' ΠΠ έως και τα τέλη του 1944 με το διάδρομο και τα "μακεδονικά έθνη" που έγραψε στην επιστολή του στον Ντελαντιέ, υλοποιείται;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail