Η Τουρκία στέλνει μεσαία άρματα μάχης σε Φιλιππίνες και Μπαγκλαντές

Freepen.gr - Οι Φιλιππίνες και το Μπαγκλαντές είναι πιθανό να παραγγείλουν περίπου 100 μεσαίου τύπου άρματα μάχης KAPLAN, τα οποία παράγονται από τον Τουρκικό αμυντικό εργολάβο FNNS και την PT Pindad της Ινδονησίας.

Ο Windu Paramata, επικεφαλής του έργου στην PT Pindad, δήλωσε ότι οι δύο χώρες είχαν εκφράσει την προθυμία να αγοράσουν 40 έως 50 μονάδες το καθένα.

"Τον Οκτώβριο, θα επιδείξουμε εδώ τα άρματα μάχης αυτά, ως προϋπόθεση για την προμήθεια αμυντικού εξοπλισμού στις χώρες τους", δήλωσε την Παρασκευή ο Paramata στο πρακτορείο Anadolu.

Ο Paramata δήλωσε ότι το Υπουργείο Άμυνας της Ινδονησίας σκέφτεται να αγοράσει τα KAPLAN και το υπουργείο εξακολουθεί να αξιολογεί τον αριθμό μονάδων που πρόκειται να προμηθευτούν.

Ο Paramata ανέφερε πως ο Οργανισμός Έρευνας και Ανάπτυξης του Ινδονησιακού Στρατού είχε πιστοποιήσει το συγκεκριμένο τύπο άρματος νωρίτερα αυτό το έτος. Επαίνεσε το τουρκικο-ινδονησιακό άρμα μάχης ως την πιο πρόσφατη τεχνολογία στην παγκόσμια αμυντική βιομηχανία.

Η Πολωνία ακολούθησε το παράδειγμα της Τουρκίας και της Ινδονησίας,σημειώνει ο Paramata αλλά ακόμη βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.

Ο Paramata είπε ότι το συγκεκριμένο άρμα μάχης είναι κατάλληλο για χρήση σε χώρες με μόνο δύο εποχές στη Νοτιοανατολική Ασία, όπως η Ινδονησία, η Μαλαισία, η Σιγκαπούρη και οι Φιλιππίνες καθώς και σε χώρες με τέσσερις εποχές, ενώ μπορεί να λειτουργεί σε μέγιστη θερμοκρασία 50 βαθμών Κελσίου , και σε ελάχιστη θερμοκρασία - 30 βαθμούς Κελσίου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail