Αμερικανικός δάκτυλος στη συμπλοκή Σύριων και Κούρδων στο Καμισλί - Τι αποκαλύπτει Κούρδος αξιωματούχος

Freepen.gr - O πρώην σύμβουλος του YPG και πρόεδρος του δημοκρατικού Συμβουλίου της Συρίας, Rezzan Hiddo μιλώντας στο Sputnik υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ στοχεύουν στον εκτροχιασμό των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Σύριων και Κούρδων.

Ο Rezzan Hiddo δήλωσε ότι οι συγκρούσεις που έγιναν ανάμεσα στο συριακό στρατό και την κουρδική αστυνομία στο Καμισλί με απολογισμό 18 νεκρούς ήταν ιδιαίτερα ύποπτες:

"Οι Συριακές Ενοπλες Δυνάμεις και οι Κουρδικές Ομάδες Πολιτοφυλακής ζουν ειρηνικά εδώ και χρόνια στο Χαλέπι και την Αφρίν. Δεν έχουν υπάρξει ποτέ συγκρούσεις σε αυτές τις περιοχές. Όμως, στην περιοχή Αλ-Τζαζίρα [βορειοανατολική Συρία], όπου βρίσκεται ένα αμερικανικό στρατιωτικό σώμα, έχει παρατηρηθεί μια τακτική κλιμάκωση των εντάσεων".

"Το τελευταίο περιστατικό στο Καμισλί δίνει μια αιτία να πιστεύουμε ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να ματαιώσουν τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και των Κούρδων", πρόσθεσε ο πολιτικός συμπληρώνοντας ότι όσα συνέβησαν και «δεν ήταν προς το συμφέρον ούτε του κουρδικού λαού ούτε της συριακής κυβέρνησης».

"Αυτές οι εντάσεις παίζουν μόνο στα χέρια εκείνων των δυνάμεων που δεν θέλουν να δουν τη σταθερότητα και την ειρήνη στη Συρία. Είναι αξιοσημείωτο ότι το περιστατικό στο Qamishli πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενεργητικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των εκπροσώπων της Δαμασκού και των κουρδικών. Αυτό δείχνει την επιθυμία ορισμένων δυνάμεων να εμποδίσουν την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας. Οι ΗΠΑ δεν είναι ικανοποιημένες από την επιτυχία αυτού του διαλόγου. Παρόλο που δεν βγαίνουν ενάντια σε αυτό επισήμως, στην πράξη προσπαθούν με κάθε δυνατό τρόπο να παρεμβαίνουν, επειδή μια συμφωνία μεταξύ των κομμάτων και η διευθέτηση στη Συρία δεν είναι προς το συμφέρον της Ουάσινγκτον", δήλωσε ο Hiddo.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail