Ιστορική στιγμή - 14 αιώνες μετά η Αίγυπτος αποκτά ξανά χριστιανή έπαρχο!

Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Abdel-Fattah el-Sissi όρκισε αρκετούς νέους επαρχιακούς κυβερνήτες, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης κόπτισσας χριστιανής γυναίκας όπως αναφέρει το ABC.

Η Manal Awad Mikhail διορίστηκε κυβερνήτης της επαρχίας Damietta την Πέμπτη, όπου βρίσκεται και το ομώνυμο μεγάλο λιμάνι της Αιγύπτου. Προηγουμένως υπηρέτησε ως αναπληρώτρια του επάρχου της Γκίζας.

Ο ανασχηματισμός περιλάμβανε νέους κυβερνήτες για το Κάιρο, τη Γκίζα, το Λούξορ, το Ασουάν και το Βόρειο Σινά.

Οι Χριστιανοί, που αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού των 100 εκατομμυρίων μουσουλμανικής πλειοψηφίας της Αιγύπτου, έχουν διαμαρτυρηθεί για τις διακρίσεις και την υποεκπροσώπησή τους σε ανώτατες κυβερνητικές θέσεις. Οι Χριστιανοί υποστήριζαν σθεναρά τον πρόεδρο el-Sissi ο οποίος οδήγησε στην εκδίωξη του ισλαμικού προκατόχου του.

Το σημερινό υπουργικό συμβούλιο της Αιγύπτου περιλαμβάνει οκτώ γυναίκες υπουργούς, ο υψηλότερος αριθμός στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail