Ρώσος συνταγματάρχης: Τελείωσαν τα ψέματα - Η Συρία έχει το πάνω χέρι στο Ιντλιμπ. Οι τρομοκράτες ή θα παραδοθούν ή εξαφανιστούν

FILE PHOTO. © Xu Dezhi / Global Look Press
Freepen.gr - Η παρουσία τρομοκρατών στην επαρχία Idlib της Συρίας είναι ένα αγκάθι που χρειάζεται να απομακρυνθεί, είπε ένας στρατιωτικός εμπειρογνώμονας στο RT, προσθέτοντας ότι ο Συριακός Στρατός είναι ικανός να απελευθερώσει την περιοχή από τους εξτρεμιστές και να κρατήσει ασφαλείς τους πολίτες.

Η ζώνη εκεχειρίας του Idlib έχει πλέον εξυπηρετήσει τον σκοπό της και πρέπει να εκκαθαριστεί το συντομότερο δυνατό καθώς έχει γίνει μια «πηγή αποσταθεροποίησης και απειλών» που εμποδίζει την περαιτέρω ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία, υποστηρίζει ο Mikhail Khodarenok, συνταγματάρχης ε.α που υπηρέτησε στην κύρια επιχειρησιακή διεύθυνση του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Η περιοχή ελέγχεται από διάφορες πολεμικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των τρομοκρατικών οργανώσεων όπως το πρώην μέτωπο Al Nusra (γνωστό σήμερα ως Tahrir al-Sham). Ενέχει σημαντικό κίνδυνο τόσο για τους ντόπιους κατοίκους όσο και για άλλες περιοχές της Συρίας, καθώς και για τις ρωσικές δυνάμεις που σταθμεύουν στην αεροπορική βάση Khmeimim. Οι τρομοκράτες επιδιώκουν να εκτροχιάσουν το διαχωρισμό των εξτρεμιστικών δυνάμεων από άλλες ένοπλες ομάδες "με κάθε δυνατό τρόπο".

Ταυτόχρονα, ξεκινούν επιθέσεις εναντίον άλλων συριακών περιφερειών χρησιμοποιώντας τις εγκαταστάσεις του Idlib. Στις αρχές Αυγούστου, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν σχεδόν δεκάδες drones κοντά στο Khmeimim, που ξεκίνησαν από τις κατεχόμενες περιοχές του Idlib μέσα σε λίγες μόνο μέρες.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ αναφέρθηκε στην επαρχία που ελέγχεται ως επί το πλείστον από μια θυγατρική της Αλ Κάιντα, την Hayat Tahrir al-Sham, ως "φωλιά τρομοκρατίας" που παραμένει θέμα ιδιαίτερης ανησυχίας για τη Ρωσία, τη Συρία και την Τουρκία.

Το Idlib είναι μια αρκετά μεγάλη και πυκνοκατοικημένη επαρχία, με σημαντικό αριθμό αμάχων που ζουν εκεί, προειδοποίησε ο Khodarenok, ενώ ο αριθμός των διαφόρων τρομοκρατών εκεί, συμπεριλαμβανομένων των μελών των οικογένειών τους, μπορεί να ανέρχεται περίπου σε 50.000-60.000. Η επαρχιακή πρωτεύουσα του Idlib έχει μέχρι 3 εκατομμύρια κατοίκους. Ωστόσο, ο συριακός στρατός που υποστηρίζεται από τις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις θα μπορούσε να αποφύγει εν πολλοίς το θάνατο αμάχων, καθώς έχει ήδη μεγάλη εμπειρία μάχης στις πόλεις, πρόσθεσε ο εμπειρογνώμονας.

Γενικά, όλες οι μάχες στη Συρία πραγματοποιήθηκαν είτε σε αστικές περιοχές είτε κοντά τους. σχεδόν κανείς δεν πολέμησε στα ερημικά τμήματα της χώρας, τα οποία καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας της Συρίας», δήλωσε ο συνταξιούχος συνταγματάρχης, προσθέτοντας ότι ο Συριακός Στρατός και οι ρωσικές δυνάμεις «θα πάρουν σίγουρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουν τους θανάτους πολιτών, ώστε μπορούμε να αποκλείσουμε τη δυσανάλογη χρήση βίας κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας επιχείρησης».

«Οι ένοπλοι δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να παραδοθούν ή να νικηθούν» εκτιμά ο Khodarenok σχολιάζοντας πως είτε θα κατεβάσουν τα όπλα τους είτε θα καταστραφούν στη μάχη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail