Σε αδιέξοδο οι ΗΠΑ στο Αλ Τανφ - Οι αντάρτες διαπραγματεύονται την παράδοση της περιοχής στη Συρία

Freepen.gr - Ο Συριακός Στρατός και οι υποστηριζόμενοι από τις ΗΠΑ αντάρτες έχουν ξεκινήσει συνομιλίες για να επιστρέψουν στην κυβέρνηση την περιοχή Tanf στη νότια Συρία, σύμφωνα με μια πηγή στη Δαμασκό την οποία επικαλείται το Al-Masdar News.

Σύμφωνα με την πηγή, μια συριακή κυβερνητική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ ομάδα Jaysh Mughawir Al-Thorah και τοπικές φυλές στο στρατόπεδο Rukban όπου άρχισαν συνομιλίες για να συμφιλιωθούν με τη Δαμασκό και να παραδώσουν την περιοχή Tanf.

Η πηγή δήλωσε ότι με βάση τις πρώτες αναφορές οι αντάρτες που υποστηρίχθηκαν από τις ΗΠΑ συμφώνησαν σε όρους πλήρους συμφιλίωσης. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι επίσημο μέχρι στιγμής.

Οι όροι συμφιλίωσης που προσφέρθηκαν στους υποστηριζόμενους από τις ΗΠΑ αντάρτες περιελάμβαναν την παράδοση των βαρέων όπλων τους και την απόσυρσή τους από τη ζώνη του Tanf.

Ο αμερικανικός στρατός αναπτύσσεται επί του παρόντος στη ζώνη του Tanf που βρίσκεται στη νοτιοανατολική ύπαιθρο της Homs κοντά στα ιρακινά σύνορα.

Δεν είναι σαφές εάν θα εγκαταλείψει ή όχι τη ζώνη μετά τη σύναψη συμφωνίας συμφιλίωσης. θα μπορούσαν να επιλέξουν να διατηρήσουν τις δυνάμεις τους στην περιοχή για να καταπολεμήσουν την ιρανική παρουσία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail