Αν οι αστυνομικοί βρεθούν ένοχοι ότι έβριζαν κόσμο στη Θεσσαλονίκη, θα παραμείνουν στη θέση τους;

Διαβάζουμε στα ΜΜΕ ότι ο εισαγγελέας κινείται εναντίον των αστυνομικών που φέρεται ότι έβρισαν χυδαία διαδηλωτές στη Θεσσαλονική. Μάλιστα ήδη ο κ. Ασλανίδης από το thestival.gr έχει δώσει σχετική κατάθεση.

Του Στρατή Μαζίδη

Η ιστορία αυτή θα μπει σε ένα δρόμο, συνήθως χρονοβόρο και κάποια στιγμή, αν πάει στην έδρα, θα βγει μια απόφαση. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα. Αν κριθούν ένοχοι, θα παραμείνουν στο Σώμα; Θα συνεχίσουμε να τους πληρώνουμε για να μας προστατεύουν ενώ μας υβρίζουν; Θα κληθούν να επιστρέψουν όσα θα έχουν λάβει στο ενδιάμεσο;

Το ζητούμενο δεν είναι να εμπλεκόμαστε σε ατέρμονες κι αέναες διαδικασίες όπου τελικά επί της ουσίας δε συμβαίνει ποτέ τίποτε. Η ουσία είναι ότι θα πρέπει να μπουν κάποια όρια. Η Αστυνομία συντηρείται από τους φορολογουμένους για να τους προστατεύει, κάτι που αμφισβητείται έντονα με την έξαρση της εγκληματικότητας τα τελευταία χρόνια.

Σίγουρα πάντως δεν έχει ως υπαρξιακό σκοπό να χλευάζει και να θίγει τους πολίτες. Η εξουσία που της δίνεται, πρέπει να χρησιμοποιείται σωστά και όχι σε μορφή επίδειξης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail