Η νομιμότητα των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο κρίνεται από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης καλείται να γνωμοδοτήσει κατά πόσον είναι νόμιμο, με βάση το διεθνές δίκαιο, η Βρετανία να κατέχει έδαφος στο νησί Μαυρίκιος στον Ινδικό Ωκεανό, το οποίο αποτέλεσε πρώην αποικία της και το οποίο η Βρετανία χρησιμοποιεί ως στρατιωτική βάση.

Αναδημοσίευση από: tribune.gr
Η γνωμοδότηση του Δικαστηρίου θα έχει προεκτάσεις στην Κύπρο και σε άλλες χώρες, όπου η Βρετανία διατηρεί Βάσεις.

Η εκδίκαση της υπόθεσης του Μαυρίκιου εναντίον της Βρετανίας θα αρχίσει τη Δευτέρα και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη.

Ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης θα αγορεύσουν σχετικά με το καθεστώς των Βρετανικών Βάσεων στον Μαυρίκιο 22 χώρες, ανάμεσά τους και ο γενικός εισαγγελέας της Κύπρου, Κώστας Κληρίδης.

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ ο κ. Κληρίδης είπε ότι «εγείρονται πολύ σοβαρά θέματα αρχής, τα οποία επηρεάζουν και ενδιαφέρουν όλες τις χώρες που βρίσκονται σε παρόμοια θέση, όπως η Κύπρος, όπου η Βρετανία χρησιμοποιεί το 3% του εδάφους της ως στρατιωτική βάση».

Αν και η γνωμοδότηση του Δικαστηρίου της Χάγης θα αφορά τον Μαυρίκιο, «εντούτοις η Κύπρος θα μπορεί να την αξιοποιήσει», πρόσθεσε ο κ. Κληρίδης.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...