Σε τεντωμένο σκοινί στα Σκόπια - Μητροπολίτης καλεί σε μποϊκοτάζ στο Δημοψήφισμα και μιλά για απειλές

Freepen.gr - «Θα μποϊκοτάρουμε την 30η Σεπτεμβρίου. Ας μείνουμε στο σπίτι, ας βάλουμε τον Vaska Ilieva και να τραγουδήσουμε τα μακεδονικά τραγούδια μας. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας και να έχουμε υπερήφανα ανυψωμένα κεφάλια την 1η Οκτωβρίου» είπε ο επίσκοπος Αγαθάγγελος στη σημερινή Θεία Λειτουργία που έλαβε χώρα στην εκκλησία του Αγίου Κυρίλλου και Μεθοδίου στο Βελές. Στην αρχή της ομιλίας, το ακροατήριο τους είπε ότι αυτή είναι ίσως μια από τις τελευταίες στιγμές που οι πιστοί συγκεντρώνονται με την ονομασία Ορθόδοξη Εκκλησία της πΓΔΜ.

Όπως αναφέρει το infomax.mk στο κήρυγμά του ο μητροπολίτης Βαρδάρσκας τόνισε ότι «δεν είμαστε εναντίον της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αλλά η αναζήτηση μιας αλλαγής ονόματος είναι το μεγαλύτερο θύμα που μπορεί να δώσει ένα μόνο έθνος. Ο Γολγοθά του Μακεδονικού λαού ξεκίνησε με τη Συνθήκη των Τιράνων και τον περασμένο μήνα επιτρέψαμε σε πολλούς ιεραποστόλους να επηρρεάσουν το μυαλό μας», δήλωσε ο επίσκοπος.

«Μετά τις 30 Σεπτεμβρίου, ο μακεδονικός λαός θα λάβει μαστίγια στην πλάτη του. Δεν θα έχουμε μακεδονικό στρατό, μακεδονική ακαδημία επιστημών και τα εγγόνια μας θα ντρέπονται για τους παππούδες τους εξαιτίας των Μακεδόνων, που μας επέτρεψαν να περάσουμε στους βόρειους Μακεδόνες» ανέφερε ο Αγαθάγγελος.

Τέλος ανέφερε ότι πολλοί πιστοί αντιμετώπισαν απειλές, έως απόλυση από την εργασία τους για να μην προσέλθουν στη Λειτουργία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail