«Όμηροι» οι συνταξιούχοι – Τα τρία σενάρια για τις περικοπές των συντάξεων

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” το ένα σενάριο λέει ότι η μειώσεις θα γίνουν έξι μήνες αργότερα. Από τον Ιούλιο του 2019 δηλαδή και όχι από 1/1/2019. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση κερδίζει πολιτικό χρόνο. Εάν μάλιστα επιλέξει να κάνει εκλογές τον Μάιο τότε οι περικοπές δεν θα έχουν γίνει και η καυτή πατάτα θα πάει στην επόμενη κυβέρνηση, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα μπορούν να συνεχίσουν από τα μπαλκόνια να υπόσχονται ότι ίσως και να μην γίνουν… όπως γίνεται και τώρα.

Αναδημοσίευση από: crashonline.gr

Το δεύτερο σενάριο λέει ότι οι περικοπές θα γίνουν σε δόσεις σε βάθος διετίας. Οι μειώσεις δηλαδή θα γίνονται ανά έξι μήνες σταδιακά έτσι ώστε να μην είναι μεγάλο το σοκ από το συνολικό ύψος των περικοπών. Με τον τρόπο αυτό η μείωση που θα έρθει από 1/1/2019 δεν θα είναι τόσο μεγάλη και έτσι θα περιοριστεί κάπως το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση.

Το τρίτο σενάριο, το οποίο είναι και το χειρότερο για τους συνταξιούχους λέει ότι δεν θα γίνει τίποτε, ότι δηλαδή ο νόμος θα ισχύσει ως έχει και έτσι οι μειώσεις 18% θα γίνουν κανονικά, όπως άλλωστε επιμένουν και οι δανειστές.

Αυτό που θεωρείται βέβαιο από όλους είναι ότι η κυβέρνηση στο πλαίσιο της επικοινωνιακής τακτικής της θα μοιράσει και φέτος, πιθανότατα στα τέλη Δεκεμβρίου το εφάπαξ ποσό στους χαμηλοσυνταξιούχους, το οποίο και πάλι θα βαφτίσει 13η σύνταξη, παρά το γεγονός ότι θα είναι ποσό που δεν αντιστοιχεί στο ποσό της 13ης σύνταξης και ούτε θα το λάβουν οι συνταξιούχοι στο σύνολό τους.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...