Ο Ερντογάν τελειώνει το δολάριο στις συναλλαγές με Ρωσία - Κίνα

φωτο: Ανατολή
Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Κυριακή ότι η κυριαρχία του δολαρίου ΗΠΑ στο παγκόσμιο εμπόριο πρέπει να τερματιστεί με την υιοθέτηση συναλλαγών με τοπικά νομίσματα μεταξύ των χωρών.

Μιλώντας στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Τουρκίας-Κιργιστάν στην πρωτεύουσα Bishkek, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η εξάρτηση από το δολάριο των ΗΠΑ είναι όλο και πιο επιβαρυντική κάθε μέρα, αντί για ευκολία.

«Οι επιθέσεις στη χώρα μας είναι ένα σαφές παράδειγμα και προσπαθούν να θέσουν υπό αμφισβήτηση την ισχυρή και σταθερή οικονομία της Τουρκίας μέσω των συναλλαγματικών συναλλαγών», δήλωσε ο Ερντογάν.

Μιλώντας για διεθνείς οίκους αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας όπως οι Moody's και Fitch, ο Ερντογάν δήλωσε ότι κάθε κίνηση από αυτές τις επιχειρήσεις είναι «πολιτικοποιημένη» και τις χαρακτήρισε «ύπουλη» και «ανέντιμη».

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να εδραιώσει την ανεξαρτησία της στην οικονομία, αψηφώντας τις επιθέσεις που στοχεύουν στην οικονομία της.

Υπενθυμίζοντας την προθυμία της Τουρκίας να διαπραγματευτεί με τους κορυφαίους εμπορικούς της εταίρους όπως η Κίνα και η Ρωσία σε τοπικά νομίσματα αντί για το αμερικανικό δολάριο, ο Ερντογάν ανέφερε πως η χώρα του βρίσκεται στο στάδιο οριστικοποίησης της κίνησης αυτής και πρόσθεσε: «Αυτά τα τελευταία γεγονότα έχουν δείξει πόσο δίκιο έχουμε».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail