Συνελήφθη Τουρκοκύπριος στα Κατεχόμενα για κατασκοπεία υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας

Freepen.gr - Ένας άνδρας στα Κατεχόμενα συνελήφθη για κατασκοπεία υπέρ της Κύπρου καθώς έβγαλε 201 φωτογραφίες από Τούρκους στρατιώτες στο νησί σε 16 ημέρες, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές του πρακτορείου ειδήσεων Demirören.

Ο Μεχμέτ Μπεσιμόγλου, 70 ετών, συνελήφθη στην Αμμόχωστο στις 29 Αυγούστου μετά από πληροφορίες της τουρκοκυπριακής αστυνομίας ότι εργαζόταν ως κατάσκοπος Ελληνοκυπρίων

Ο Μπεσιμόγλου παραδέχθηκε στην κατάθεσή του ότι έλαβε τις φωτογραφίες των στρατιωτών και της στρατιωτικής βάσης στο λιμάνι για να τις παραδώσει σε Ελληνοκύπριο.

Οι δικαστικές αρχές ανέφεραν την 1η Σεπτεμβρίου ότι ο ύποπτος, ο οποίος προφυλακίστηκε μετά τη σύλληψή του, έλαβε 201 φωτογραφίες από Τούρκους στρατιώτες και στρατιωτικές βάσεις στην κατεχόμενη Κύπρο σε 16 ημέρες.

Ο Μπεσιμόγλου κατηγορείται ότι έδωσε τις φωτογραφίες σε πράκτορα της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τον οποίο ήταν σε "συνεχή επαφή", σύμφωνα με τα τηλεφωνικά αρχεία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail