«Η γαλλική φρεγάτα Auvergne έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην κατάρριψη του IL-20»

Freepen.gr - Ένας Ρώσος εμπειρογνώμονας, ο Mikhail Κhodarenok αναφέρθηκε στο λάθος της Συριακής Αεράμυνας που είχε ως αποτέλεσμα να καταρρίψει το ρωσικό IL-20 κατά τη διάρκεια ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών, λέγοντας ότι η γαλλική φρεγάτα Auvergne που αναπτύχθηκε κοντά στις παράκτιες περιοχές της Συρίας έχει πιθανώς συνεργήσει στο περιστατικό.

Ο Κhodarenok δήλωσε στην αραβική έκδοση του RT ότι η γαλλική φρεγάτα έχει σκόπιμα ή ακούσια διαδραματίσει κάποιο ρόλο στο περιστατικό.

Σημείωσε ότι το γαλλικό σκάφος εκτόξευσε πυραύλους κρουζ σε συριακούς στόχους ταυτόχρονα με το περιστατικό και δήλωσε ότι αυτό περιέπλεξε περαιτέρω τις συνθήκες στον εναέριο χώρο των νότιων ακτών της Συρίας και δημιούργησε περισσότερα προβλήματα για το σύστημα αεροπορικής άμυνας της Συρίας με την τοποθέτησή του σε ακατάλληλη θέση και χρόνο.

"Οι Ισραηλινοί πιλότοι χρησιμοποίησαν το ρωσικό αεροσκάφος ως ασπίδα και το έσπρωξαν στη γραμμή πυρός της συριακής άμυνας", δήλωσε ο Igor Konashenkov, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Μια προειδοποίηση από το Ισραήλ λήφθηκε "λιγότερο από ένα λεπτό πριν από την επίθεση, η οποία δεν άφησε καμία πιθανότητα να κινηθεί το ρωσικό αεροπλάνο με ασφάλεια", πρόσθεσε ο Konashenkov.

Τα ρωσικά συστήματα ελέγχου του εναέριου χώρου σημείωσαν την εκτόξευση πυραύλων από τη γαλλική φρεγάτα στη Μεσόγειο τη Δευτέρα περίπου στις 20:00 GMT τη Δευτέρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail