Από την καταστροφή της Σμύρνης στην καταστροφή της Αφρίν - Αν δε λογοδοτήσει η Τουρκία, οι εθνοκαθάρσεις θα συνεχιστούν

Στις 13 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η φωτιά που θα ολοκληρώσει την τραγωδία της μικρασιατικής καταστροφής. Υπάρχουν δεκάδες μαρτυρίες που αποδεικνύουν ότι η φωτιά η οποία ξεκίνησε από την αρμενική συνοικία και άφησε άθικτη την τουρκική ήταν οργανωμένο τουρκικό σχέδιο. 

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Η Daily Telegraph γράφει ότι εκτός από την άθλια τουρκική συνοικία η Σμύρνη έπαψε να υπάρχει … τον δαυλό τον άναψαν στρατιώτες του τουρκικού στρατού. Ακόμα και Τούρκοι όπως ο δημοσιογράφος Orhan Kemal Cengiz αναφέρουν ότι η φωτιά μπήκε από τον τουρκικό στρατό με στόχο την οριστική εξαφάνιση των γηγενών εθνοτήτων.

Η φωτιά έκαιγε ως τις 17 Σεπτεμβρίου καταστρέφοντας την ελληνική Σμύρνη και μαζί τις ελπίδες για μια σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή μας και όχι μόνο. Η επιβράβευση των Τούρκων για τα εγκλήματα εναντίον των μειονότητων τους έκανε να μη σταματήσουν ποτέ να τα διαπράττουν. Τότε ήταν η Σμύρνη τώρα η Αφρίν.

Οι απαγωγές είναι καθημερινό σχεδόν φαινόμενο ενώ ισλαμιστές μισθοφόροι των Τούρκων πρότειναν όλοι οι Κούρδοι που έμειναν στην Αφρίν από 15 ως 50 ετών να διωχθούν από τις εστίες τους. Στην Αφρίν συντελείται ατιμωρήτη καθημερινή τρομοκρατία για να φύγουν μόνοι τους οι κάτοικοι. Αυτό ήταν και το πρώτο στάδιο της γενοκτονίας σε βάρος των Ελλήνων, των Ασσυρίων και των Αρμενιίων.

Όσο η Τουρκία δεν αντιμετωπίζει συνέπειες, οι γηγενείς εθνότητες της Μικρα Ασίας και της Μέσης Ανατολής δε θα είναι ποτέ ασφαλείς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail