ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ - Μέσος όρος σύνταξης 967 ευρώ, σε μια χώρα με βασικό μισθό (μεικτό) 684 ευρώ

12019 12019 / pixabay
Από τα στοιχεία των συντάξεων του Μαΐου - ο τελευταίος μήνας που έχει ανέβει στο idika (http://www.idika.gr/files/2018_May.pdf): 

Θάνος Τζήμερος

Μέσος όρος σύνταξης 967 ευρώ, σε μια χώρα με βασικό μισθό (μεικτό) 684 ευρώ. Συντάξεις πάνω από 4.000 ευρώ εξακολουθούν να παίρνουν οι... νομενκλατούριοι του συστήματος: 134 γυναίκες και 101 άντρες. Χαρακτηριστική η περίπτωση 3 γυναικών που παίρνουν σύνταξη χηρείας με μέσο όρο 4.840,34 ευρώ. Και δεδομένου ότι ο διάμεσος είναι 4.494,38 η μία από αυτές παίρνει σύνταξη πολύ πάνω από 5.000 ευρώ. Πόσες ασφαλιστικές εισφορές πλήρωσε ο μακαρίτης; Επί πόσα χρόνια, για να καλύψουν και το προσδόκιμο ζωής και της γυναίκας του με την οποία μπορεί να είχαν 20 χρόνια διαφορά;

Πάνω από 2000 ευρώ σύνταξη, μετά από 9 χρόνια κρίσης και απόλυτης χρεοκοπίας του ασφαλιστικού συστήματος, παίρνουν 84.061 άτομα. Και εξακολουθούμε να πληρώνουμε συντάξεις σε υπηκόους άλλων 116 κρατών! Δεν είναι μόνο η Σβετλάνα που ερωτεύτηκε τον παππού. Είναι υπήκοοι του Μπουρούντι, του Μπουτάν, της Νέας Γουινέας, της Ζιμπάμπουε, της Γκάμπιας... Δαπάνη συντάξεων της χρεοκοπημένης Ελλάδας, ως ποσοστό του ΑΕΠ και μετά τις αλλεπάλληλες μειώσεις: 16% Μέσος όρος των - μη χρεοκοπημένων - χωρών της Ε.Ε. 10,2%.

Πόσο μπορεί να αντέξει ένα σύστημα στο οποίο αυτοί που πληρώνουν γίνονται συνεχώς λιγότεροι και φτωχότεροι κι αυτοί που εισπράττουν περισσότεροι; Ποιες θέσεις έχουν τα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο σου γι' αυτή τη μαύρη τρύπα της οικονομίας που στο τέλος θα την καταπιεί ολόκληρη;
Τσίπρας: Δεν υπάρχει λόγος να μειωθούν οι συντάξεις, θα δώσουμε και αυξήσεις.
Κυριάκος: Καταθέτουμε τροπολογία για την μη περικοπή των συντάξεων.
Φώφη: Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις.

Σε κοροϊδεύουν και οι τρεις και το ξέρουν. Σε κοροϊδεύουν και το ξέρεις. Και όλοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τη σύνταξη της γιαγιάκας των 300 ευρώ. Για τη σύνταξη των 5000 ευρώ, ούτε κουβέντα. Διότι με τη "χρυσή χήρα" τρώγαν χθες το βράδυ παρέα.

Δημιουργία, ξανά!: Αν δεν μειωθούν οι συντάξεις τώρα, η χώρα θα γίνει Βενεζουέλα (χωρίς τα πετρέλαια) και το πολύ σε 5 χρόνια οι συντάξεις θα μηδενιστούν! Απαραίτητο μέτρο για την ανάκαμψη της οικονομίας και για τη σωτηρία των ίδιων των συντάξεων είναι η μείωσή τους, κατόπιν αναλογιστικού προσδιορισμού κάθε κατηγορίας συνταξιούχων, ώστε οι περικοπές να γίνουν αναλογικά και δίκαια. Απίστευτο και όμως αληθινό: θα μπορούσε κανένας να μην πάρει λιγότερα από αυτά που του αναλογούν βάσει των εισφορών του, και να εξοικονομήσουμε τουλάχιστον 6 δισ. τον χρόνο.

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...