Βρετανός που πολέμησε στο πλευρό των Κούρδων, έκανε διακοπές στην Τουρκία και έφαγε 8 χρόνια φυλακή!

Freepen.gr - Η Τουρκία καταδίκασε ένα Βρετανό, πρώην στρατιώτη σε οκταετή φυλάκιση γιατί συμμετείχε στις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (Kurdish People's Protection Units - YPG) στη Συρία.

Σύμφωνα με δημοσίευση του πρακτορείου ειδήσεων AFP, ο Τζο Ρόμπινσον, 25 ετών, συνελήφθη από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας ενώ ήταν σε διακοπές στο εσωτερικό της χώρας. Ο Robinson είχε κατηγορηθεί για τη συμμετοχή του στο YPG στη Συρία προτού πάει για σύντομες διακοπές στην Τουρκία.

Αρκετοί Βρετανοί υπήκοοι βοήθησαν το YPG στον αγώνα τους κατά του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στη Συρία, ωστόσο η κουρδική πολιτοφυλακή θεωρείται παρακλάδι του παράνομου στην Τουρκία, Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) και εχθρός του τουρκικού κράτους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail