Γυναίκα πέθανε όταν το δικαστήριο συνέχισε την προφυλάκιση του 86χρονου άνδρα της

Freepen.gr - Ο Celal Afşar, ένας 86χρονος επιχειρηματίας που βρέθηκε προφυλακισμένος για τους εικαζόμενους δεσμούς του με το κίνημα Gulen από τον Ιούλιο, έχασε τη γυναίκα του έπειτα από μακροχρόνια ασθένεια όσον ήταν στη φυλακή. Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν το Σάββατο ότι η Feride Afsar πέθανε πολύ πρόσφατα.

Όπως αναφέρει το turkeypurge.com κ. Afsar κρατήθηκε για πρώτη φορά μαζί με την κόρη και τον γαμπρό του στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε το γραφείο του εισαγγελέα Niğde στις αρχές Ιουλίου. Βρέθηκε προφυλακισμένος για πέντε ημέρες.

"Ο Celal Avsar είναι ένας 85χρονος άνδρας με αρκετά ιατρικά προβλήματα. Συνελήφθη για 5 ημέρες. Μεταφέρθηκε στη φυλακή στο Nigde μαζί με την κόρη του μόνο χθες. Η σύζυγός του βρίσκεται στα προθύρα του θανάτου. Είναι ανήθικο και σκληρό να βρίσκεται στη φυλακή ένας τόσο μεγάλος άνθρωπος. Είναι ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα", είχε δηλώσει ο αναπληρωτής επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Σεζκίν Τανίρκουλου, όταν ο Avsar κρατήθηκε για πρώτη φορά.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης εμφάνισής του στο δικαστήριο τον Αύγουστο, ο Afsar ζήτησε την απελευθέρωσή του λέγοντας: "Δεν έφυγα στο εξωτερικό. Έπρεπε να φροντίσω τη σύζυγό μου». Είπε ότι δεν είχε χρόνο να περάσει από το γραφείο του εισαγγελέα λόγω της ασθένειας της συζύγου του.
Το δικαστήριο τότε αρνήθηκε να απελευθερώσει τον Avsar.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail