Ολοκληρώνουν το έργο που ξεκίνησε το 80 - Γιατί δε θέλουν τα παιδιά μας να γνωρίζουν Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά

Post lux tenebras - Αποτελειώνουν την παιδεία και έτσι ολοκληρώνεται το έργο που ξεκίνησε την δεκαετία του 80 που ήταν η διαρκής επέκταση της αμορφωσιάς και της ήσσονος προσπάθειας σαν κυρίαρχες νοοτροπίες, προκειμένου και οι επόμενες γενιές Ελλήνων να είναι ουσιαστικά αμόρφωτοι.

Ραχήλ Μακρή

Κοινωνικά, πολιτικά, ιδεολογικά, ιστορικά, εγγράμματα. Κυρίως Δημοκρατικά.
Είναι γνωστό ότι η πολιτική και κοινωνική αμορφωσιά δημιουργούν χώρο σε κάθε κατεργάρη και σε κάθε αρλούμπα που πουλιέται άκριτα από το πρωί μέχρι το βράδυ στη χώρα, και άτομα σαν τον Τσίπρα και τον περίγυρο του να καταλύουν το πολίτευμα και να κυβερνούν ως ολοκληρωτικά καθεστώτα χωρίς καμία αντίσταση .

Με το νέο σύστημα τους μειώνονται οι ώρες εκμάθησης των ελληνικών και προσφέρεται ένα πτυχίο στον καθένα.

Η δε κατάργηση της εκμάθησης της λατινικής γλώσσας είναι εγκληματική και καθόλου τυχαία.
Καθώς η μελέτη των Λατινικών, όπως και των Αρχαίων Ελληνικών, δύο σημαντικών ανθρωπιστικών-κλασικών μαθημάτων, εκτός από τη λογοτεχνική καλλιέργεια που προσφέρουν, συμβάλλουν στη διαμόρφωση ανθρώπων με κριτική σκέψη, καλαισθησία, ορθολογικό πνεύμα και ηθικές αρχές.

Επιπλέον, τα Λατινικά είναι το μοναδικό μάθημα που μας συνδέει άμεσα με τον δυτικό κόσμο και τον σύγχρονο δυτικό πολιτισμό. Μέσω των Λατινικών οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ρίζες της δυτικής σκέψης και όλα εκείνα τα στοιχεία που διαμόρφωσαν εν πολλοίς τη στάση των δυτικοευρωπαϊκών κοινωνιών πάνω σε θέματα δικαιοσύνης, θρησκείας, τεχνολογίας κλπ. Με άλλα λόγια τα Λατινικά ως γλώσσα-φορέας πολιτισμού είναι απαραίτητα στην κατανόηση του σύγχρονου δυτικού κόσμου γενικότερα.


Ο κύριος αυτός ως γνωστόν θέλει να διαμορφώσει επόμενες γενεές που θα αποδεχτούν την εξ ισλαμοποίηση της χώρας και την μετατροπή της σε νέο οθωμανικό προτεκτοράτο.

Η Ραχήλ Μακρή είναι Οικονομολόγος (MSc in Banking) , πρώην βουλευτής κι επικεφαλής του Μετώπου Νίκης

PHOTO: geralt / pixabay 
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...