Θυσίασε τη ζωή του την ώρα του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ για να διασφαλίσει ότι το αεροπλάνο θα απογειωθεί ενώ άνοιγαν ρωγμές στο διάδρομο


Freepen.gr - Ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας παρέμεινε καθήκον την ώρα που ο σεισμός κούνησε το κτίριο, για να διασφαλίσει ότι ένα τελευταίο αεροσκάφος θα διέφυγε από τη θανατηφόρα καταστροφή της Παρασκευής. Στη συνέχεια τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ προσπαθούσε να διαφύγει.

Ο Anthonius Gunawan Agung ήταν ο τελευταίος που παρέμεινε στον πύργο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο Mutiara Sis Al Jufri στο Palu όταν ο σεισμός 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την πόλη στο νησί Sulawesi της Ινδονησίας.

Ενώ οι συνάδελφοί του έτρεξαν για να σώσουν τη ζωή τους, καθώς ο πύργος ταρακουνήθηκε έντονα, ο Agung, 21 ετών, παρέμεινε στη θέση του για να εξασφαλίσει ότι το Batik Air Flight 6321 σηκώθηκε από το έδαφος, καθώς άρχισαν να εμφανίζονται βαθιές ρωγμές στο διάδρομο απογείωσης.

Όταν το αεροπλάνο σηκώθηκε με ασφάλεια, σημειώθηκε και δεύτερη δόνηση. Φοβούμενος ότι θα παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια, ο Agung πήδηξε τέσσερις ορόφους από τον πύργο πέφτοντας στο έδαφος όπου έσπασε το πόδι του και υπέστη εσωτερικούς τραυματισμούς.

Μεταφέρθηκε βιαστικά σε ένα κοντινό νοσοκομείο όπου οι γιατροί αποφάσισαν να τον στείλουν σε ένα μεγαλύτερο για καλύτερη θεραπεία. Ωστόσο, κατέληξε κατα τη μεταφορά.

Ο Agung θυσιάστηκε για να διασφαλίσει ότι θα αποφευχθεί μια μεγαλύτερη τραγωδία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail