Σκηνοθέτησε τον Ερντογάν με όπλο στο κεφάλι από τους πραξικοπηματίες και οδηγείται στη φυλακή για 6 χρόνια!

Freepen.gr - Ένα τουρκικό δικαστήριο εξέδωσε ποινή φυλάκισης έξι ετών και τριών μηνών στο σκηνοθέτη Ali Avcı με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση για το γύρισμα μιας ταινίας που απεικόνιζε τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με πυροβόλο όπλο στο κεφάλι του, ανέφερε η εφημερίδα Hürriyet την Παρασκευή.

Η δίκη του σκηνοθέτη Ali Avcı ολοκληρώθηκε από το 36ο ανώτατο ποινικό δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης την Παρασκευή. Αντιμετώπισε έως και 15 χρόνια φυλάκισης με την κατηγορία της ηγεσίας τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο Avcı τελικά καταδικάστηκε για την ένταξή του στο κίνημα Gülen, το οποίο κατηγορείται από την τουρκική κυβέρνηση ότι βρίσκεται πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016. Το κίνημα αρνείται ένθερμα οποιαδήποτε συμμετοχή.

Ο Avcı συνελήφθη στις 13 Ιουλίου 2017 λίγο μετά την κυκλοφορία του τρέιλερ για την ταινία "Uyanış" στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, προκαλώντας μια αντίδραση από κυβερνητικούς κύκλους.

Το Uyanış "ξεκινάει με ένα ποίημα του προέδρου Erdoğan, ο οποίος συχνά διαβάζει ποιήματα κατά τη διάρκεια πολιτικών συγκεντρώσεων, δοξάζοντας τις προσπάθειες κατά των πραξικοπηματών. Ωστόσο, παρόλο που ο Erdoğan δεν συναντήθηκε ποτέ με τους στρατιώτες που τον φέρεται να τον ακολούθησαν τη νύχτα της 15ης Ιουλίου, το τρέιλερ δείχνει σκηνές στις οποίες ένας στρατιώτης κρατά ένα όπλο στο κεφάλι του προέδρου καθώς προσεύχεται και τα μέλη της οικογένειας του Erdoğan σκοτώνονται από πραξικοπηματίες.

Στη συνέχεια, ο σκηνοθέτης συνελήφθη με την κατηγορία της ηγεσίας μιας ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης.

Το δικαστήριο ανέφερε ότι ο Avci είχε πραγματοποιήσει "να χειραγωγήσει τη δημόσια αντίληψη για τους βασικούς στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης" μέσω της ταινίας του, ανέφερε το πρακτορείο Reuters.

Ο Άντζι αρνήθηκε τις κατηγορίες και είπε ότι ο ίδιος ο Ερντογάν είχε επανειλημμένα δηλώσει πως ήταν ο στόχος του αποτυχημένου πραξικοπήματος, το οποίο περιλάμβανε αεροπλάνα κοντά στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, παρόλο που ο Ερντογάν απουσίαζε την εποχή εκείνη.

"Αν προσπαθούσα να κάνω τρομοκρατική προπαγάνδα, θα έδειχνα ότι ο Ερντογάν έκανε σχέδια για να φύγει, αντί για τη σκηνή προσευχής", δήλωσε ο Avci στο δικαστήριο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail