515.000 Τούρκοι ζήτησαν να πληρώσουν για να απαλλαγούν από την στρατιωτική θητεία

Freepen.gr - Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Τούρκοι πολίτες έχουν υποβάλει αίτηση για στρατιωτική απαλλαγή επί πληρωμή που εισήχθη για μια προσωρινή περίοδο στην Τουρκία μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τη δήλωση του τουρκικού επιτελείου.

Η δήλωση ανέφερε ότι περισσότεροι από 515.000 πολίτες έχουν υποβάλει αίτηση για να ολοκληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία σε 21 ημέρες αντί για πέντε μήνες και 14 ημέρες για πτυχιούχους πανεπιστημίων ή σε 12 μήνες για μη πτυχιούχους.

Το κοινοβούλιο της Τουρκίας, στις 26 Ιουλίου, επικύρωσε έναν προσωρινό νόμο που επιτρέπει στους Τούρκους πολίτες που γεννήθηκαν την 1η Ιανουαρίου 1994 να μειώσουν τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας καταβάλλοντας 15.000 τουρκικές λίρες (2.430 δολάρια). Οι Τούρκοι που κατοικούν σε άλλες χώρες πρέπει να πληρώσουν 2.000 ευρώ.

Οι υποβολές αιτήσεων ξεκίνησαν στις 3 Αυγούστου και θα λήξουν στις 3 Νοεμβρίου. Ο αριθμός των αιτούντων που ολοκλήρωσαν τις αιτήσεις τους και κατέβαλαν τα τέλη απαλλαγής τους ανήλθε σε 170.000.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.