Υπό κράτηση και οι 500 εργαζόμενοι στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης!

AFP PHOTO / BULENT KILIC
Freepen.gr - Η τουρκική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση το Σάββατο εκατοντάδες εργαζόμενους που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ένα γιγαντιαίο έργο που υποστηρίζεται από τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρόκειται να ανοίξει τον επόμενο μήνα, ανέφερε το Reuters φιλοξενώντας δηλώσεις του συνδικαλιστή Özgür Karabulut.

Η διαδήλωση ξέσπασε μετά από ένα ατύχημα με λεωφορείο την Παρασκευή, όπου τραυματίστηκαν 17 εργαζόμενοι, δήλωσε ο Özgür Karabulut, γενικός διευθυντής της Ένωσης Dev Yapı-Iş.

Χιλιάδες εργαζόμενοι εντάχθηκαν στη διαδήλωση, η οποία διαλύθηκε από την αστυνομία και τους χωροφύλακες που ανέπτυξαν σε οχήματα ελέγχου ταραχών και έριξαν δακρυγόνα.

"Μπήκαν στο χώρο των εργαζομένων με 30 χωροφύλακες, έσπασαν τις πόρτες και συνέλαβαν περίπου 500 εργαζόμενους", δήλωσε ο Karabulut στο Reuters μέσω τηλεφώνου σημειώνοντας ότι μιλούσε από έναν τοπικό σταθμό χωροφυλακής όπου ζητούσε την απελευθέρωση των εργαζομένων.

Ο αντιπολιτευόμενος βουλευτής Ali Bayar, από το Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (HDP), προσδιόρισε τον αριθμό των κρατουμένων σε περίπου 400.

Τα σπίτια των εργαζομένων "μοιάζουν με στρατόπεδο κράτησης ... Όταν πήγαμε εκεί, σήμερα οι χωροφύλακες κρατούσαν ακόμα εργαζόμενους", δήλωσε ο Bayar στο Reuters.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail