Μισή αλήθεια: Ο Τσίπρας θα μειώσει 50% τον ΕΝΦΙΑ - Ολόκληρη: Ο Τσίπρας θα μειώσει 50% τον ΕΝΦΙΑ σε αυτούς που ούτως ή άλλως πλήρωναν ελάχιστα

Από χθες διαβάζουμε στα ΜΜΕ ότι ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε από τη ΔΕΘ πως θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ έως και 50%. Αν και από όσο γνωρίζουμε, ο σχεδιασμός είναι να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και να επιβληθεί φόρος επί του συνόλου της περιουσίας. Δηλαδή θα πληρώσετε για τις αντίκες, τα κειμήλια, τα χρήματα που νόμιμα κερδίσατε και βάλατε στην άκρη τόσα χρόνια.

Του Στρατή Μαζίδη

Σήμερα όμως δειλά δειλά διαβάσαμε στα ΜΜΕ ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ αφορά τις μικρές ιδιοκτησίες παραθέτοντας παραδείγματα από περιοχές όπως το Αιγάλεω και το Κερατσίνι, εκεί δηλαδή όπου ο φόρος ήταν 200 ευρώ και θα πάει 110. 

Συνεπώς άνθρακες ο θησαυρός. Όσοι πληρώνατε τα 1000ρικά και τα 1500ρικά θα συνεχίσετε να τα πληρώνετε διότι από το δικό σας ξεζούμισμα βγαίνει ο χυμός των 2,65 δις ευρώ. Εσείς είστε η ραχοκοκαλιά του. Ήδη αρκετά, να είναι καλά ο Σαμαράς που τον εμπνεύστηκε αρχικά, είδαν φέτος σε πρώτη φάση να αυξάνεται ο συμπληρωματικός φόρος. Ήταν τότε που για να μην πληρώσουν φόρο τα αγροτεμάχια, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τιμώρησε τους υπόλοιπους.

Η μείωση όμως κατά 50% του ΕΝΦΙΑ σε εκείνους που πλήρωναν ελάχιστα, θα επιφέρει ένα κενό. Ποιος θα το καλύψει; Μα η μεσαία ιδιοκτησία φυσικά. Αυτό υποστηρίζει κι η ΠΟΜΙΔΑ:

Η μείωση του φόρου κατά 30-50%, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, δεν θα αφορά τους μεσαίους ιδιοκτήτες, που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες θυσίες στα χρόνια της κρίσης. Αντίθετα, αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν πολλαπλάσια προκειμένου να καλυφθεί η απώλεια εσόδων από την "ελάφρυνση" των μικρότερων ιδιοκτησιών κατά έως και 70€ ετησίως

Αυτή είναι η επιλογή της παρούσας κυβέρνησης, η οποία ας μην ξεχνάμε ότι μοιράζει "πλεόνασμα" σε όλους εκείνους οι οποίοι είτε εργάστηκαν λίγα χρόνια είτε δεν έβαλαν χρήματα στον ασφαλιστικό κουμπαρά και το κράτος, αντί να δώσει ανάσες σε όσους κρατούν ακόμη όρθια τη χώρα.

Εν κατακλείδι, ο Τσίπρας δε θα μειώσει κανέναν ΕΝΦΙΑ για όσους ουσιαστικά τον αιμοδοτούσαν. Απεναντίας θα τον αυξήσει!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail