Τι…«προσκυνούσαν» μόλις σε 5 ημέρες 10.000 Τούρκοι;

Το τεράστιο θρησκευτικό πρόβλημα της Τουρκίας με ένα νέο εντυπωσιακό επεισόδιο και μάλιστα σε μια περίοδο που το Ισλάμ προσπαθεί να επιβληθεί σε όλες τις πτυχές της δημόσιας ζωής και όχι μόνο. 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από: nikosxeiladakis.grΣυγκεκριμένα αποκαλύφτηκε σε μια σπηλιά στην περιοχή της Ορντού, στον δυτικό Πόντο, ένα άγαλμα που όπως αναφέρεται παριστάνει την αρχαία θέα Κυβέλη της Μικράς Ασίας.


Η λατρεία της Κυβέλης πριν από την έλευση του χριστιανισμού ήταν απλωμένη σε όλη σχεδόν την Μικρά Ασία. Όταν επικράτησε ο χριστιανισμός, την ταύτισαν με την Παναγία και πολλοί ναοί της αφιερώθηκαν στην λατρεία της Θεομήτορος Παναγίας. Είναι χαρακτηριστικό πως οι ίδιοι οι Τούρκοι την ονόμασαν Ana Tanrıça, κατά το Ana Meryem, που είναι και η Παναγία των Τούρκων.Ο τόπος αυτός, όπως ανέφερε ο ίδιος ο δήμαρχος της Ορντού, ο Enver Yılmaz, έγινε προσκύνησα (μάλιστα) των Τούρκων μουσουλμάνων που έρχονται κατά χιλιάδες από όλη την βόρειο Τουρκία και όχι μόνο και μόνο σε πέντε μέρες καταγράφηκαν 10.000 επισκέπτες-προσκυνητές παρά του ότι για το Ισλάμ είναι θανάσιμη αμαρτία να προσέρχονται σε λατρευτικές εικόνες και πολύ περισσότερο σε αγαλματίδια.

Ακόμα και η μορφή του αγαλματιδίου, όπως μαρτυρούν πολλοί προσκυνητές, παραπέμπει κατ’ ευθείαν στην Παναγία όπως αυτή λατρεύονταν τα πρώτα χρόνια που στην Μικρά Ασία είχε επικρατήσει ο χριστιανισμός, στην ορθόδοξη, αλλά και στις διαφορές αιρετικές μορφές τους.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...