Ιπτάμενο σαράι αξίας 400 εκ. δολαρίων απέκτησε ο Ερντογάν - Επτά υπνοδωμάτια και δύο χώροι δεξιώσεων

Freepen.gr - Πηγές του Kokpit.aero επιβεβαίωσαν ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέκτησε ένα πολυτελές ιπτάμενο παλάτι από το Κατάρ αξίας 400 εκ. δολαρίων.

Το μοντέλο 747-8 μοντέλο VIP έφτασε στην Κωνσταντινούπολη το πρωί της Τετάρτης. Η άφιξη μιας άλλης εξαιρετικά ορατής και φαινομενικά δαπανηρής προσθήκης στο στόλο προκάλεσε την κριτική του Gamze Taşçıer, βουλευτή του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), ο οποίος συνέκρινε το αεροσκάφος των 400 εκατομμυρίων δολαρίων, επτά υπνοδωματίων και δύο χώρων δεξιώσεων με ένα "ιπτάμενο παλάτι".

«Το προεδρικό μέγαρο καλεί τους κατοίκους της Τουρκίας να κάνουν οικονομίες σχεδόν καθημερινά. Όμως οι ίδιοι άνθρωποι που ζητούν μέτρα για τη σύσφιξη των ζωνών δεν μπορούν να εγκαταλείψουν την πολυτέλεια και τη φαντασία», δήλωσε ο Taşçıer σε γραπτή αίτηση που διαβιβάστηκε στον αντιπρόεδρο Fuat Oktay.

Η άφιξη του αεριωθούμενου αεροσκάφους δεν ήρθε πολύ καιρό μετά την ανακοίνωση από τον υπουργό Οικονομικών και Οικονομικών, γαμπρό του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ σχετικά με  μέτρα εξοικονόμησης που θα εφαρμοστούν στον μαζικό κατάλογο οχημάτων του τουρκικού κράτους για χρήση από δημόσιους υπαλλήλους.

Το αεροσκάφος VIP 747-8 θα πάρει τη θέση του μεταξύ των 11 άλλων κρατικών αεριωθούμενων αεροσκαφών στον στόλο, ο οποίος διαθέτει επίσης τρία ελικόπτερα.

Ενώ η άφιξη του αεροπλάνου έφερε επικρίσεις στην κυβέρνηση για τις δαπάνες της, παρουσιάστηκε στο Erdoğan ως δώρο από το σεΐχη του Κατάρ.

Το τουρκικό ειδησεογραφικό site Kokpit.aero ανέφερε ότι ο σεΐχης το παρουσίασε ως δώρο για να δείξει την «αγάπη του για τον Ερντογάν και την εμπιστοσύνη στην Τουρκία», αφού ο Τούρκος πρόεδρος έδειξε ενδιαφέρον για το αεροσκάφος, το οποίο ήταν σε πώληση με ζητούμενη τιμή περίπου 400 εκατομμυρίων δολαρίων μόλις τρία χρόνια μετά την παράδοσή του στο Κατάρ το 2015.
 







Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail