Γείτονες Σκοπιανοί, ευλογία ή κατάρα για σας η 30η Σεπτεμβρίου;


Είναι πολύ γνωστό στους πιο πολλούς από εσάς, αγαπητοί γείτονες και φίλοι, ότι οι σχέσεις
των δύο λαών μας υπήρξαν ανέκαθεν πολύ καλές. Εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, τράπεζες και Οργανισμοί, βιομηχανίες και βιοτεχνίες  είναι εγκατεστημένες στα Σκόπια και στις γύρω περιοχές και συντελούν σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της Πατρίδας σας, δημιουργώντας πλούτο και προσφέροντας εργασία σε χιλιάδες συμπολίτες σας. Τα συνοριακά καζίνο σας και άλλα θέρετρα της χώρας σας, κατακλύζονται κατά τα Σαββατοκύριακα και τις θερινές αργίες από εκατοντάδες ή και χιλιάδες Έλληνες. Το ίδιο συμβαίνει και με πολλούς από εσάς οι οποίοι επιλέγετε την ελληνική Χαλκιδική και την κοσμική πόλη της Θεσσαλονίκης μας, για τις θερινές διακοπές σας και για τα ψώνια σας.

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή - αρθρογράφου

Το μόνο ζήτημα που σκίαζε και ακόμη σκιάζει τις διακρατικές μας σχέσεις είναι η ονομασία της νεοπαγούς Δημοκρατίας σας, το οποίο προέκυψε περίπου 30 χρόνια πριν, μετά την βίαιη διάλυση της τότε κραταιάς Γιουγκοσλαβίας με πρωτοβουλία και πρωτοφανή βιασύνη  της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας!

Αγαπητοί  φίλοι, βόρειοι γείτονες της Ελλάδος,

Είναι η ίδια η Γερμανία, που σήμερα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο εκβίασε τις αδύναμες ηγεσίες του πρωθυπουργού σας Ζόραν Ζάεφ και του πρωθυπουργού μας Αλέξη Τσίπρα  με θλιβερές πολιτικές καρικατούρες δίπλα τους, τους υπουργούς Δημητρώφ και Κοτζιά, να υπογράψουν την πολιτικά και ηθικά ανυπόστατη Συμφωνία των Πρεσπών, για να σας δώσει – τάχατες – την ονομασία “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”, η οποία όλοι γνωρίζουμε, και εσείς και εμείς, ότι ποτέ αυτή δεν πρόκειται να ισχύσει και πολύ γρήγορα θα απλοποιηθεί σε “Δημοκρατία της Μακεδονίας”!
Για εμάς, τους Έλληνες, για τον Ελληνικό λαό δηλαδή, η ονομασία  “Δημοκρατία της Μακεδονίας” δεν είναι αποδεκτή για πολλούς και διάφορους λόγους, τους οποίους είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε μαζί σας και να ψάξουμε να βρούμε από κοινού μία αμοιβαία αποδεκτή λύση. η οποία θα προέρχεται από τους λαούς μας και όχι από τις αδύνατες, φοβικές και ανιστόρητες σημερινές ηγεσίες τους, οι οποίες κυβερνούν όπως επιτάσσουν οι διεθνείς “ελίτ” με προεξάρχουσα την Άγγελλα Μέρκελ, την γερμανίδα Καγκελάριο και την γραφειοκρατία των Βρυξελλών και του ΝΑΤΟ. 
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στην πρωτεύουσά μας, την Αθήνα δείχνουν το κόμμα του πρωθυπουργού μας Αλέξη Τσίπρα να έχει μόνον το 15 - 17% των ψηφοφόρων, που με αναγωγή στο σύνολο των πολιτών της χώρας μας είναι μόλις 9 - 11%!   Στην Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας, το ποσοστό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δεν υπερβαίνει το 6 - 8%! 
Μπορεί ένα κόμμα και ένας Πρωθυπουργός να αποφασίζει  για τόσο σοβαρά ζητήματα με τόσο μικρή, σχεδόν ανύπαρκτη λαϊκή νομιμοποίηση; Ασφαλώς και δεν μπορεί!
Επειδή παρακολουθούμε από κοντά τις πολιτικές εξελίξεις και στη δική σας πρωτεύουσα,
γνωρίζουμε ότι κάπως έτσι είναι τα πράγματα και με τα ποσοστά του δικού σας πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ.

Αγαπητοί  φίλοι, βόρειοι γείτονες της Ελλάδος,

Η Ελλάδα, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια, εξακολουθεί να είναι η ισχυρότερη χώρα των Βαλκανίων, τόσον οικονομικά όσο και στρατιωτικά. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος, από άποψη πολεμικής ισχύος είναι υπερδιπλάσιες όλων των άλλων Βαλκανικών κρατών αθροιζομένων!  Μία ισχυρή, οικονομικά, στρατιωτικά και φιλική  Ελλάδα, είναι η μεγαλύτερη εγγύηση που μπορείτε εσείς να έχετε σαν νέα και αναπτυσσόμενη χώρα, με τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης μας να βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα από τα νότια σύνορά σας.
Προσέξτε κάτι για το οποίο, εμείς οι ¨Έλληνες , οι νότιοι και πολύ φιλικοί μαζί σας νότιοι γείτονές σας, έχουμε πικρή, πολύ πικρή εμπειρία: 
Όλοι αυτοί οι επίσημοι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί,  που σας επισκέπτονται πολύ τακτικά τον τελευταίο καιρό θα σας  ξεχάσουν αμέσως μετά, αν κάνετε το τραγικό λάθος να ψηφίσετε υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και των ανυπόληπτων κομπάρσων της, του Ζάεφ και του Δημητρώφ. Διότι αυτοί ενδιαφέρονται μόνον για τα δικά τους συμφέροντα που είναι ο κατακερματισμός της Βαλκανικής Χερσονήσου, η δημιουργία της μεγάλης Αλβανίας και η προετοιμασία των νέων Πολέμων που θα συνταράξουν την περιοχή μας κατά τα αμέσως προσεχή χρόνια!
Αναρωτηθήκατε γιατί το 95% των Αλβανών της χώρας σας είναι υπέρ του “ναι” στο προσεχές δημοψήφισμα της προσεχούς Κυριακής; Είναι οι Αλβανοί της χώρας σας κάτι άλλο εκτός από Αλβανοί; 

Τότε γιατί είναι υπέρ της ονομασίας του κράτους σας ως “Μακεδονία”;

Θα δεχτούν αυτοί ποτέ εν τοις πράγμασι, να ονομάζονται “Μακεδόνες”, να ομιλούν τη “Μακεδονική γλώσσα” (;;;) και να φέρουν την “Μακεδονική εθνότητα”;

Άρα, τίνων τα παιχνίδια θα εξυπηρετήσετε αν ψηφίσετε την αποδοχή της συμφωνίας των Πρεσπών;
Δεν σας έγινε μάθημα η ένοπλη σύγκρουση των Αλβανών αυτονομιστών του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού με τον κρατικό στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας σας, όπου η λήξη τους δημιούργησε το 2001 τη βελτίωση των δικαιωμάτων των Αλβανών στα Σκόπια; Που σφραγίστηκε με την Συμφωνία Πλαισίου της Οχρίδας και η οποία μεταξύ των άλλων αυτονομιστικών δικαιωμάτων καθιστούσε ισότιμη την αλβανική γλώσσα με την επίσημη γλώσσα της χώρας σας; 

Στην ένοπλη αυτή σύρραξη, που κόντεψε να οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο τη χώρα σας, δεν ηγείτο ο UCKM με επικεφαλής τον Αλί Αχμέτι; Πού παρ΄ ότι το 2001 παρέδωσαν το βαρύ οπλισμό τους, εν τούτοις είναι κυρίαρχοι στα αλβανικά ζητήματα στην ΠΓΔΜ;
Ο Αλί Αχμέτι δεν στηρίζει την κυβέρνηση Ζόραν Ζάεφ σήμερα; Δεν εγκαθίδρυσε στο Προεδρείο της Βουλής τον Αλβανό Ταλάτ Τζαφέρι, πρώην διοικητή του UCK;
Σας “κλέβουν” οι Αλβανοί τη χώρα σας και δεν το παίρνετε χαμπάρι; Με τις ευλογίες των ΗΠΑ και της Γερμανίας, βεβαίως – βεβαίως!
Αλλά, να σας θυμίσω ποιος σας στήριξε τότε, για να αποφευχθεί ο διαμελισμός της χώρας σας;
Δεν σας στήριξε η Ελλάς; Πού βρίσκονταν οι σημερινοί φίλοι σας, το ΝΑΤΟ και η Γερμανία, οι οποίοι ήταν τότε υπέρ των Αλβανών αυτονομιστών;


Αγαπητοί  φίλοι, βόρειοι γείτονες της Ελλάδος,

Δεν πρέπει να ξεχνάτε, ποιοι βομβάρδισαν και διαμέλισαν τη Σερβία το 1999!
Είναι όλοι αυτοί, που σήμερα και για μερικές ημέρες ακόμη σας το παίζουν “φίλοι σας”!  Μην τους πιστέψετε... Γυρίστε τους την πλάτη...!
Με το Πρόεδρο Γκιόργκε Ιβάνοφ, μας χωρίζουν βασικές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές, όμως τον τελευταίο καιρό ομιλεί την γλώσσα της αλήθειας και υπηρετεί τα ευρύτερα και καλώς εννοούμενα συμφέροντα του φίλου λαού σας! Ακολουθήστε τον!
Ο Πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ γνωρίζει, κάτι που – ίσως – οι πιο πολλοί από εσάς μάλλον αγνοείτε! Αν εσείς επικυρώσετε με το “ναι” την προσεχή Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018  την επονείδιστη και καταστροφική για την φιλία και συνεργασία των δύο λαών μας, ανυπόστατη Συμφωνία των Πρεσπών, η ξενόδουλη κυβέρνηση Τσίπρα και Κοτζιά θα καταψηφισθεί και θα προκύψει στην Ελλάδα νέα Κυβέρνηση, η οποία για να μπορέσει να επιβιώσει θα πρέπει να διεξαγάγει Δημοψήφισμα και στην Ελλάδα, με ανάλογο ερώτημα!
Και θα πρέπει το αποτέλεσμα του ελληνικού Δημοψηφίσματος να είναι συμβατό με το αποτέλεσμα του δικού σας Δημοψηφίσματος, πράγμα το οποίο είναι αδύνατον να επιτευχθεί εάν πείτε “ναι”, αφού όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το “Όχι” στην Ελλάδα θα επικρατήσει  με τουλάχιστον 80 - 90%!
Τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης αδυνατούμε ή μάλλον δεν επιθυμούμε να προβλέψουμε, διότι θα είναι τραγικές και καταστροφικές για τις σημερινές πολύ καλές σχέσεις των λαών μας και για την Ειρήνη στην Νοτιοανατολική Ευρώπη!
Και όπως υπαινιχθήκαμε λίγο πιο πάνω, τα τύμπανα ενός νέου πολέμου, κατευθυνόμενου από τα πασίγνωστα διατλαντικά κέντρα, ενδέχεται να ηχήσουν ξανά….

Πείτε «ΟΧΙ»  λοιπόν, στο Δημοψήφισμα της προσεχούς Κυριακής!

Πείτε “Ναι” στην διαχρονική Φιλία των λαών μας, για την Ειρήνη και την Ασφάλεια στην Βαλκανική!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail