Γκρεμοτσάκισμα της τουρκικής οικονομίας προβλέπουν οι Ολλανδοί - Συρρίκνωση 3% και λίρα-δολάριο στο 8,2

AFP PHOTO
Freepen.gr - Η Τουρκία θα αντιμετωπίσει σοβαρή οικονομική κρίση το 2019, η οποία θα οδηγήσει σε συρρίκνωση της οικονομίας κατά 3% και περαιτέρω υποχώρηση της τουρκικής λίρας σε 8,2 έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η ολλανδική τράπεζα ABN AMRO την Τρίτη.

Η έκθεση, η οποία δημοσιεύεται τακτικά από την τράπεζα υπό τον τίτλο "Turkey Watch", άλλαξε το βασικό της σενάριο για την τουρκική οικονομία υπό το πρίσμα των πρόσφατων εξελίξεων και προέβλεψε βαθιά ύφεση το 2019 ως μέρος του νέου σεναρίου.

"Αναμένουμε ότι η σχέση ΗΠΑ-Τουρκίας θα επιδεινωθεί περαιτέρω", ανέφερε η έκθεση, αναφερόμενη στην πρόσφατη ανταλλαγή κυρώσεων μεταξύ των δύο χωρών για την παρατεταμένη φυλάκιση του Αμερικανού ποιμένα Andrew Brunson στην Τουρκία, η οποία προκάλεσε απότομη πτώση της αξίας της τουρκικής λίρας.

Σύμφωνα με την έκθεση, η σχέση ΗΠΑ-Τουρκίας θα δοκιμαστεί και από διάφορα άλλα ζητήματα, όπως η υποστήριξη των ΗΠΑ στις Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) στη Συρία, η αγορά από την Τουρκία των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400 και το πιθανό πρόστιμο από τις αμερικανικές αρχές στην τουρκική Χαλκάνκ, η οποία κατηγορείται για παραβίαση κυρώσεων κατά του Ιράν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail