Μπίζνα 25 δις ευρώ θέλει να δώσει η Τουρκία στη Γερμανία

Freepen.gr - Η Τουρκία, σε μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού των σιδηροδρόμων της, ζήτησε την οικονομική και τεχνολογική υποστήριξη της Γερμανίας, ανέφερε ο γερμανικός τηλεοπτικός σταθμός Deutsche Welle, επικαλούμενος τον Der Spiegel.

Η Άγκυρα ελπίζει να αναθέσει ένα έργο αξίας 25 δισ. ευρώ σε κοινοπραξία με το γερμανικό τεχνολογικό γίγαντα της Siemens, δήλωσε η Deutsche Welle, σημειώνοντας ότι η χώρα σχεδιάζει να ανοίξει νέες γραμμές τρένων υψηλής ταχύτητας εκτός από την προσθήκη νέων αμαξοστοιχιών.

Η τουρκική κυβέρνηση υπέβαλε αίτηση στη γερμανική κυβέρνηση για το έργο πριν από τρεις μήνες, δήλωσε ο γερμανικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός και πραγματοποιούνται κλειστές συναντήσεις μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας για το σκοπό αυτό.

Η Siemens, η οποία πραγματοποίησε συμφωνία ύψους 340 εκατομμυρίων δολαρίων με την Τουρκία τον Απρίλιο για 10 τρένα μεγάλης ταχύτητας, δεν έχει επιβεβαιώσει τα νέα.

Έχοντας ιδρυθεί το 1929, οι τουρκικοί κυβερνητικοί σιδηρόδρομοι της Τουρκικής Κυβέρνησης, ελέγχουν ένα ενεργό δίκτυο περίπου 12.532 χιλιομέτρων (7.787 μίλια) των σιδηροδρόμων, το 22ο μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σύστημα στον κόσμο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail