Το 2018 η γελλάδα βγήκε από την εντατική και φάνηκε σε όλους ότι ειναι λίγα τα ψωμιά της. Παρόλαυτα στήθηκε γλέντι για το «εξιτήριο»

RyanMcGuire / pixabay
Το “Hellenic Republic” για πολλά χρόνια μοίραζε χρήματα που δεν είχε με αποτέλεσμα να απασχολεί τους διπλούς από όσους χρειάζεται στο δημόσιο, να πληρώνει 2000 ευρώ σε συντάξεις, ενώ δεν άντεχε πάνω από 1000. Όλο το παραπάνω χρήμα το έβρισκε από κοινοτικά κονδύλια και δανεικά χάρη στις εγγυήσεις που απολαμβανε ως μέλος του Euro.

 
Όταν μας πιάσανε «με τη γίδα στην πλάτη» κάναμε τα εξής φοβερά.

1. Το 2009 είπαμε στους εταίρους ψέματα ως κράτος για τα οικονομικά μας στοιχεία.

2. Το 2010 αντι το δημόσιο να απολύσει υπεράριθμους και αργόμισθους τους δώσαμε δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν και τους πληρώνουμε ακόμη.

3. Το 2011 αντί να παταξουμε τη φοροδιαφυγή και να μειώσουμε τη φορολογία ώστε να γίνει πιο δίκαιη αντιμετωπίσαμε τη λευκή απεργία των εφοριακών με φορολογηση ακινήτων μέσω της ΔΕΗ

4. Το 2012 υψώσαμε την παντίερα οι ξένοι φταίνε και θα τα σκίσουμε όλα

5. Το 2013 υποκρινόμασταν ότι μεταρρυθμιζόμαστε, αλλά κάθε νομοσχέδιο ακυρωνόταν στην πράξη από τροποποιητικες εγκυκλίους. Από τα 130 συμφωνηθέντα προαπαιτούμενα δεν είχαμε κάνει ούτε τα μισά

6. Το 2014 σταματήσαμε την προσπάθεια εκσυγχρονισμού του απαρχαιωμένου κράτους μας και κουνήσαμε το δάχτυλο στην Ευρώπη ότι ερχόμαστε να την αλλάξουμε με εκβιασμούς και τσαμπουκάδες. Επίσης, γιγαντώσαμε την παλιά ιδέα «οι ξένοι φταίνε».

7. Το 2015 αχρείαστα ζημιώσαμε 100 δις την ελληνική οικονομία (κατά μέσο όσο κάθε έλληνας έχασε 10.000 ευρώ μόνο το πρώτο εξάμηνο). Αν εσύ που με διαβάζεις έχασες μηδέν και δεν το ένιωσες, ο διπλανός σου έχασε 20.000 και θα λείψουν από όλους μας. Τέλος, όταν ο γάιδαρος συγκρουστεί με το τρένο, μαντέψτε ποιος θέλει γύψο και ποιος βαψιματάκι.

8. Το 2016 εφαρμόσαμε τη μέθοδο «κόψε στην γελάδα το φαγητό στο μισό και άρμεξέ τη στο διπλό».

9. Το 2017 πανηγυρίσαμε επειδή η γελλάδα έβγαλε κάτι τις παραπάνω.

10. Το 2018 η γελλάδα βγήκε από την εντατική και φάνηκε σε όλους ότι ειναι λίγα τα ψωμιά της. Παρόλαυτα στήθηκε γλέντι για το «εξιτήριο».

Η συνέχεια του 2019 δική σας.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...