Τούρκος αναλυτής: Το πρόβλημα με τις ΗΠΑ αφορά το σχέδιο αλλαγής των συνόρων μας από το 1990 και όχι τον...πάστορα

Freepen.gr - Ένας από τους στρατηγικούς στόχους των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή περιλαμβάνει την ανασύνταξη των συνόρων της Τουρκίας μαζί με εκείνα πολλών άλλων χωρών της περιοχής, γράφει ο δημοσιογράφος Hasan Öztürk στη στήλη του στη φιλοκυβερνητική Yeni Şafak τη Δευτέρα.

Ο στόχος του επανασχεδιασμού των συνόρων της Τουρκίας ξεκίνησε το 1990, γράφει ο Öztürk, και από τότε βρίσκεται στο προσκήνιο. "Εφαρμόζουν τη στρατηγική τους βήμα-βήμα. Αν και υπάρχουν τακτικές αλλαγές κατά περιόδους, η στρατηγική συνεχίζεται», έγραψε.

Ο Öztürk επανέλαβε επίσης την άποψη, συχνά αναφερόμενη από αξιωματούχους της τουρκικής κυβέρνησης, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται πίσω από τη μείωση της αξίας του νομίσματος της Τουρκίας, λέγοντας ότι ήταν μόνο η τελευταία τακτική που χρησιμοποιούν για την επίτευξη του στρατηγικού της στόχου. «Σήμερα επιτίθενται με το δολάριο», έγραψε, «στο παρελθόν επιτέθηκαν μέσω τρομοκρατικών οργανώσεων».

Η αντίσταση σε τέτοιες επιθέσεις, έγραψε, έχει ως αποτέλεσμα η Τουρκία να παραμείνει "νησί ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή".

Ως εκ τούτου, υποστήριξε, είναι λάθος να αποδίδουμε πρόσφατες εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών σε συγκεκριμένα ζητήματα, όπως η κράτηση στην Τουρκία του Αμερικανού υπηκόου Andrew Brunson. "Λέγοντας αυτό" αναφέρει ο Öztürk "πως οι σχέσεις θα βελτιωθούν εάν παραδώσουμε τον Brunson. Όλα θα ξαναγινόντουσαν όπως πριν, σημαίνει ότι το θέμα δεν έχει γίνει κατανοητό».

Ομοίως, το ζήτημα πηγαίνει πέρα ​​από το στιλ του προέδρου Donald Trump, "επειδή ούτε αυτός ούτε οι στενοί τους συνεργάτες, καθορίζουν τους στρατηγικούς στόχους των Ηνωμένων Πολιτειών."

Ο Öztürk σημειώνει ότι Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει και για αυτό έχει ενεργοποιηθεί και φωνάζει «ένα κράτος, μία πατρίδα, μία σημαία, ένα έθνος».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail