Η Νεο-οθωμανική Τουρκία διεκδικεί 15 χωριά στο ΝΑ Ιντλίμπ ισχυριζόμενη ότι διαθέτει έγγραφα της οθωμανικής εποχής που αποδεικνύουν την κυριότητα τους!

Παρατηρείται άφιξη τρομοκρατών αφρικανικής καταγωγής της HTS συριακής πτέρυγας της al-Qaeda στο χωριό Qah, στα ΒΑ του Idlib.

Αναδημοσίευση από: dimpenews.com

Αξιόπιστες πηγές από το πεδίο του Idlib κάνουν νέες αναφορές ότι Ουιγούροι, Ουζμπέκοι και Τουρκεστανοί τρομοκράτες μετακίνησαν τις οικογένειές τους στα συρο-τουρκικά σύνορα από την περιοχή του Idlib και της Λατάκια.

Στρατιωτική πηγή επιμένει ότι σε κάποιες ώρες θα υπάρξει μια έκπληξη με πυρά πολύ μεγάλου διαμετρήματος και ότι ο Bachar al-Assad ανακοινώνει την ώρα 0 για την απελευθέρωση του Ιdleb

Οι πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι η Νεο-οθωμανική Τουρκία κινητοποίησε τις δυνάμεις της σε ορισμένες περιοχές της νότιας επαρχίας του Idlib προκειμένου να προστατεύσει περιοχές που θεωρεί ότι ανήκουν στους Τούρκους, ισχυριζόμενη ότι διαθέτει έγγραφα της οθωμανικής εποχής που αποδεικνύουν την κυριότητα αυτών των χωριών.

Αυτά τα 15 χωριά βρίσκονται στο νοτιοανατολικό τμήμα της επαρχίας Idlib, όπως τα Sayadi, Al-Khaykara, Al Barsa, Sa’arah και Suri.

Οι πηγές ανέφεραν ότι η Τουρκία θέλει να «προστατεύσει» αυτά τα χωριά, σε περίπτωση που «ο συριακός στρατός ξεκινήσει την αναμενόμενη επίθεσή του στο Idlib, και δεν επιτευχθεί μια τουρκορωσική συμφωνία για την τύχη της επαρχίας και τους ισχύοντες κανονισμούς».

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι η επιθυμία της Άγκυρας να ελέγξει αυτά τα χωριά ενισχύεται με την αποστολή των ειδικών δυνάμεων που υποστηρίζονται από τανκ στη νότια επαρχία του Idlib, ενισχύει τα στρατιωτικά της σημεία στην περιοχή, καθώς και με την ίδρυση τριών παρατηρητηρίων που βρίσκονται ανατολικά του διεθνούς αυτοκινητόδρομου από την επαρχία Idlib και τα συρο-τουρκικά σύνορα…
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.