Έγγραφο αποκαλύπτει το ρόλο του Κίσσινγκερ στην εισβολή: Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τις ΗΠΑ να μην έχουν οι Τούρκοι το 1/3 της Κύπρου


Στις 14 Αυγούστου 1974 ξεκινά η δεύτερη φάση της εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο που κατέληξε στην κατοχή του 37& του νησιού η οποία συνεχίζεται ως σήμερα.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Έγγραφο αποκαλύπτει ότι ο τότε υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρυ Κίσσιγκερ είπε στον πρόεδρο Τζέρανλντ Φόρντ πως δεν υπάρχει κανένας λόγος που να είναι αντίθετη στα αμερικανικά συμφέροντα η κατάληψη του 1/3 της Κύπρου από την Τουρκία. Μια μέρα μετά ξεκίνησε η επίθεση της Τουρκίας που κατάληξε στην κατοχή του 1/3 της νήσου.

Η Τουρκία ποτέ δεν κάνει κάτι χωρίς την ανοχή ή τη σύμφωνη γνώμη των Αμερικανών ή των Ρώσων. Η ατιμωρησία της δημιουργεί διαρκώς εστίες αποσταθεροποιήσης από την Κύπρο ως τη Συρία. Κάποια μέρα όμως θα λογοδοτήσει και μόνο τότε η περιοχή μας και όχι μόνο θα γνωρίσει την ηρεμία.

Γιατί ο ρόλος της Τουρκίας και σε άλλες κρίσεις όπως τον εμφύλιο της Συρίας είναι πλέον γνωστός (τόσο η στήριξη που προσέφερε στους ισλαμιστές όσο και η κατοχή της Αφρίν)


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail