Η Ρωσία ξεκίνησε κολοσσιαία αεροπορική άσκηση - Στον αέρα περισσότερα από 100 αεροσκάφη

© Donat Sorokin/TASS
Freepen.gr - Επτά κράτη μέλη της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (CIS) έχουν ξεκινήσει ασκήσεις αεροπορικής άμυνας με τη συμμετοχή έως και 100 αεροσκαφών συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών, την Πέμπτη, δήλωσε στους δημοσιογράφους η ρωσική υπηρεσία Τύπου του υπουργείου Άμυνας.

Περισσότεροι από 130 θέσεις εντολής και ελέγχου άρχισαν να εκτελούν εκπαιδευτικά καθήκοντα στις 08:00 ώρα Μόσχας, ανέφερε το υπουργείο ενώ η Ρωσική Αεροπορική Δύναμη διαχειρίζεται την άσκηση.

"Έως και 100 αεροσκάφη Su-27, MiG-29, MiG-31 και Yak-130, βομβαρδιστικά αεροσκάφη Su-24 και Su-34, αεροσκάφη Su-25, αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας Tu-22, Tu-160 και Tu-95 και ελικόπτερα Ka-27 και Mi-8 των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας, της Αρμενίας, της Λευκορωσίας, του Καζακστάν, του Κιργιζιστάν, του Τατζικιστάν και του Ουζμπεκιστάν, καθώς και μονάδες ραδιοτεχνικών και στρατιωτικών και στρατιωτικών δυνάμεων των κρατών-μελών του κοινού συστήματος αεροπορικής άμυνας συμμετέχουν στην άσκηση ", ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

«Η άσκηση ξεκίνησε με την ανίχνευση αεροπορικών στόχων του "εχθρού" στις περιοχές της Ανατολικής Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας ο ρόλος της οποίας αναλήφθηκε από τα στρατηγικά αεροσκάφη Tu-160 και Tu-95MS, καθώς και τα βομβαρδιστικά Tu-22M3 του Ρωσική Αεροπορική Δύναμη αεροπορίας μεγάλης εμβέλειας», ανέφερε το υπουργείο. Η άσκηση αφορά σε επιχειρήσεις για αντιμετώπιση αεροσκαφών που παραβιάζουν τα σύνορα των χωρών της ΚΑΚ, καθώς επίσης αεροπειρατεία και παροχή βοήθειας στα πληρώματα των αεροπλάνων και των ελικοπτέρων που διατρέχουν κίνδυνο.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail