Καταργείται το 1 ευρώ ανά συνταγή, έρχεται οδοντιατρική κάλυψη στον ΕΟΠΥΥ

Την κατάργηση του ενός ευρώ ανά συνταγή αλλά και την οδοντοϊατρική κάλυψη μέσω ΕΟΠΥΥ προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός στο Real Fm και τους Δημήτρη Καμπουράκη - Βασίλη Λυριτζή. Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμά:

 ΞΑΝΘΟΣ: Άρα, προσπαθούμε να μειώσουμε τη συμμετοχή των ασθενών στο κόστος στο φάρμακο….

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό ήθελα να σας ρωτήσω, αν είναι στον προγραμματισμό αυτό.

ΞΑΝΘΟΣ: Βεβαίως. Κάνουμε ένα σχέδιο τώρα, πρώτον σε πρώτη φάση πάμε να καταργήσουμε το 1 ευρώ ανά συνταγή που είναι μία μικρή αλλά νομίζω σημαντική επιβάρυνση για ανθρώπους που παίρνουν κάθε μήνα φάρμακα κλπ.

Προγραμματίζουμε μία ελάφρυνση στη συμμετοχή με βάση εισοδηματικά κριτήρια και με βάση κριτήρια χρονιότητας στη λήψη φαρμάκων.

Για φέτος, πρώτη φορά, καλύπτουμε οδοντιατρική φροντίδα. Ο ΕΟΠΥΥ μέχρι τώρα δεν είχε συμβάσεις με ελευθεροεπαγγελματίες οδοντιάτρους. Φέτος θα βάλουμε περίπου 40 εκατομμύρια, ίσως και παραπάνω και θα μπορέσουμε να καλύψουμε πρόληψη και θεραπεία παιδικού πληθυσμού, οδοντιατρική φροντίδα που μέχρι τώρα δεν υπήρχε καμία, ας πούμε….

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το παλιό το ΙΚΑ είχε, τώρα ο ΕΟΠΥΥ δεν είχε.

ΞΑΝΘΟΣ: Ναι, δεν είχε. Υπάρχουν ακόμα κάποιοι, υπάρχουν δηλαδή οδοντίατροι στις δημόσιες δομές και τα παλιά αυτά πολυιατρεία του ΙΚΑ αλλά και τα κέντρα υγείας. Αλλά είναι λίγοι και τώρα θα αγοράσουμε υπηρεσίες από τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Επίσης προσπαθούμε να ενισχύσουμε τα εργαστήρια των δημόσιων δομών με ένα σύστημα κεντρικών εργαστηρίων, συγκεντροποίηση εξετάσεων, κλπ, που αναπτύσσουμε, μειώνοντας την ανάγκη των πολιτών να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα και άρα να επιβαρύνεται με τη συμμετοχή στο κόστος των εργαστηριακών εξετάσεων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail