Τι απουσιάζει από το ελληνικό πολιτικό σύστημα; Η κοινή λογική



geralt / pixabay
Από το ελληνικό πολιτικό σύστημα αποσιάζει η κοινή λογική και αυτό εξηγεί την κατάσταση μας. Ενδεικτικά κάποιες από τις επιλογές μας:

Εθνομηδενιστές που στηρίζουν κάθε ξένο φασισμό, δικαιολογούν τΙς γενοκτονίες και τις σφαγές που υπέστη ο λαός μας και θέλουν τη χώρα ξέφραγο αμπέλι αρνούμενοι να διαχωρίσουν πρόσφυγες από παράνομους οικονομικούς μετανάστες βλάπτοντας όχι μόνο τους ντόπιους αλλά και τους πραγματικούς πρόσφυγες.

Πατριδοκάπηλοι οπαδοί των ναζί και της χούντας που θέλουν να μετατρέψουν τους ντόπιους σε δουλοπάροικους. 

Νεοφιλελεύθεροι που ονειρεύονται ξεπούλημα των πάντων γιατί ως γνωστόν αν άλλοι εκμεταλλεύονται τις πλουτοπαραγωγικές πηγές σου, τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά σου θα γεννηθεί ανάπτυξη.

Άκρα που συναντούν τα άκρα της άλλης πλευράς. Πατριωτισμός και μεικτή οικονομία που ήταν αυτή η οποία έφερε μεταπολεμικά την σταθερότητα στην Ευρώπη απουσιάζουν από το προσκήνιο και βυθιζόμαστε σε τέλμα. Ολοένα και περισσότερο.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail