Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του αν και ο Μαρμαράς ανήκει στα δικά του

"Το Αιγαίο ανηκει στα ψάρια του" θα ήταν αντιμπεριαλιστικό σύνθημα αν δεν αμφισβητούσε την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο η Τουρκία και ήταν μια περιοχή που οι διεθνείς σθήκες δεν ξεκαθάριζαν το καθεστώς του.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Η αμφισβήτηση του διεθνούς δικαίου δεν είναι φιλική χειρονομία. Τις μέρες της τραγωδίας πολλοί ψευτοανθρωπιστές υπερτόνιζαν τις ενέργειες των Τούρκων χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος. Εκτιμούμε κάθε πραγματική συμπαράσταση. 

Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους Τούρκους που σέβονται τα σύνορα, θέλουν να φύγει ο Αττίλας και οι έποικοι από την Κύπρο και να γίνεται σεβαστο το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι το ακριβώς αντίθετο.

Σεβόμαστε απόλυτα αυτούς τους ανθρώπους γιατί αγωνίζονται ζώντας σε αυταρχικά καθεστώτα. Ακόμα και Τούρκους που συμμερίζονται τις απόψεις των ηγεσίων τους όταν είναι το σώστο. Τους ανοίγουμε την πόρτα όπως έγινε στην περίπτωση των 8 Τούρκων αξιωματικών όπου ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού ήταν υπέρ της χορήγησης ασύλου. 

Οι πρόσφυγες Κούρδοι Γιεζίντι κτλ είναι ούτως ή άλλως καλοδεχούμενοι όπως και οι νόμιμοι μετανάστες, οι παράνομοι μεταναστες όχι. Η χωρίς έλεγχος είσοδος υποτιμάει πρώτα απ' όλα τους πραγματικούς πρόσφυγες και δε λύνει κανένα πρόβλημα αντίθετα κρύβει τις αιτίες της παράνομης οικονομικής μετανάστευσης και οδηγεί στη διαιώνιση της εξαθλίωσης.

Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα, οι λαοί έχουν. Ο υπερτονισμός των εθνικοτήτων που έδειξαν συμπαράσταση στην πρόσφατη τραγωδία ήταν άχρηστος και προσβλητικός πρώτα από όλα για τους μη Ελληνες που έτρεξαν να βοηθήσουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail