Το State Dept "βομβαρδίζει" προληπτικά τους ρωσικούς S-400 πριν καν εγκατασταθούν - Για "εκβιασμό" μιλούν οι Τούρκοι

@statedeptspox
Freepen.gr - Η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Heather Nauert, δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης ότι η Ουάσιγκτον ήταν ενάντια σε μια πιθανή αγορά ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400 από τους συμμάχους της σε όλο τον κόσμο.

Προηγουμένως, η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία δανείου σχετικά με την πώληση των S-400 στην Άγκυρα, προκαλώντας αντιδράσεις από τις ΗΠΑ που απειλούσαν να επιβάλουν κυρώσεις εάν η Τουρκία προχωρούσε στη συμφωνία.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Νουρεττίν Κανκλί αντέδρασε στις απειλές της Ουάσινγκτον ότι θα αποτρέψει την αποστολή των νέων αεροσκαφών F-35 σύμφωνα με τη σύμβασή τους, εκτός αν η Αγκυρα εγκαταλείψει τη συμφωνία της με τη Ρωσία για την παράδοση S-400, χαρακτηρίζοντας τις απειλές της Ουάσινγκτον ως «εκβιασμό».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail