Ξεχάστε το S-400: Το σύστημα που αλλάζει τον πόλεμο έρχεται από το Ισραήλ - ΒΙΝΤΕΟ

Το Iron Beam είναι ένα σύστημα αεράμυνας κατασκευάζεται από την Ισραηλινή αμυντική εταιρεία Rafael Advanced Defense Systems.


Από: onalert.gr
Ανάγκη

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να καταστρέψει πυραύλους μικρής εμβέλειας, βλήματα πυροβολικού και όλμους, σε εξαιρετικά μικρές αποστάσεις ακόμη και για το σύστημα Iron Dome. Η σειρά "Iron Beam" χρησιμοποιεί μια "κατευθυνόμενη δέσμη laser υψηλής ενέργειας" για να καταστρέψει εχθρικούς στόχους σε απόσταση έως 7 χιλιομέτρων (4,3 μίλια). Μπορεί να εξουδετερώσει έναν εναέριο στόχο μέσα σε μόλις 4-5 δευτερόλεπτα από την ανίχνευσή του. 



Λειτουργία

Μπορεί να λειτουργήσει ως αυτόνομο σύστημα ή ενσωματωμένο σε άλλο σύστημα, όπως το Iron Dome. Είτε λειτουργεί ως αυτόνομο σύστημα είτε μοιραζόμενο πληροφορίες για την τακτική κατάσταση ως μέρος ενός ευρύτερου συστήματος αεράμυνας, το Iron Beam χρησιμοποιεί πληροφορίες από ένα σύστημα παρακολούθησης για την εμπλοκή των στόχων.

Λειτουργεί υπερθερμαίνοντας τον στόχο με τη δέσμη laser του, προκαλώντας έτσι την έκρηξη της πολεμικής κεφαλής του εισερχόμενου βλήματος.



Πλεονέκτημα και συμπέρασμα

Τα βασικά οφέλη από τη χρήση του Iron Beam είναι το χαμηλότερο κόστος ανά βολή, οι απεριόριστες χρήσεις, το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος. Επί παραδείγματι, μία αναχαίτιση από το Iron Dome κοστίζει περίπου 70.000 δολάρια ΗΠΑ ενώ 2-3 εκατομμύρια για το σύστημα Patriot. Το Iron Beam κοστίζει περί τα 100 δολάρια (!) ανά βολή.

Το Iron Beam βελτιώνει κατακόρυφα την αμυντική ικανότητα του Ισραήλ να αντιμετωπίσει πυραύλους μικρού βεληνεκούς, πυροβολικού και όλμους.

Δείτε παρακάτω σε βίντεο εντυπωσιακά πλάνα από το ισραηλινό σύστημα:



Πηγή: Defence Updates
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail