Έρχεται το Mig-41, το νέο ρωσικό μαχητικό 5ης γενιάς

© Sergei Bobylev/TASS
Freepen.gr - Η MiG Aircraft Corporation εργάζεται για την ανάπτυξη του μαχητικού πέμπτης γενιάς MiG-41, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της MiG Ilya Tarasenko στο TASS την Παρασκευή.

"Όχι, αυτό δεν είναι ένα μυθικό σχέδιο, αλλά ένα μακροχρόνιο έργο για τη MiG και τώρα διεξάγουμε εντατική εργασία υπό την αιγίδα του UAC [United Aircraft Corporation] και θα το παρουσιάσουμε στο κοινό σύντομα" δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της MiG, απαντώντας σε μια ερώτηση σχετικά με τις εργασίες για το αεροσκάφος MiG-41.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, το MiG-31 θα αντικατασταθεί τελικά από το αεροσκάφος MiG-41, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως το PAK DP.

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο πρώην διοικητής της Ρωσικής Αεροπορικής Δύναμης, ο πρόεδρος της επιτροπής άμυνας του Συμβουλίου Ομοσπονδίας, Βίκτορ Μποντάρεφ, ο πειραματικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη του PAK DP αναμένεται να ξεκινήσει από το 2018.

Εν τω μεταξύ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MiG Tarasenko δήλωσε ότι η έρευνα, ανάπτυξη και  πειραματική μελέτη σχεδίασης για το ρωσικό μαχητικό σχεδιάστηκε να ξεκινήσει "στο άμεσο μέλλον" και οι παραδόσεις του στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα της δεκαετίας του 2020.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail