Μια εμβληματική εικόνα δείχνει πως οι μειονότητες που έμειναν στην Τουρκία κάνουν αυτό που δεν έγινε το 1922


Το 1922 ο Κεμάλ νίκησε γιατί είχε τη βοήθεια και την ανοχή Δυτικών και Σοβιετικών, η ελληνική πολιτική ηγεσία έκανε τραγικά λάθη αλλά και επειδή Αρμένιοι, Κούρδοι και Έλληνες δεν ενώθηκαν για να διεκδικήσουν την ελευθερία τους.

Μελίνα Κονταξή

Αρμένιοι και Κούρδοι αυτό σε μεγάλο ποσοστό το έχουν καταλάβει. Στην φωτογραφία από την συγκέντρωση των "Μητέρων του Σαββάτου", που γίνεται στην Τουρκία εδώ και χρόνια από μανάδες που ζητούν να μάθουν νέα για τους εξαφανισμένους εξαιτίας του τουρκικού κράτους συγγενείς τους από τη δεκαετία του 80 και η οποία διαλύθηκε από την τουρκική αστυνομία βλέπουμε την ενότητα των μειονοτήτων.

Ο Αρμένιος βουλευτής του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών, Garo Paylan (δεξιά στη φωτογραφία) μαζί με άλλους βουλευτές προσπαθούν να εμποδίσουν την αστυνομία να πλησιάσει το γιο του δολοφονημένου από το τουρκικό κράτος Αρμένιου Δημοσιογράφου Hrant Dink. Οι λαοί της Ανατολίας αγωνίζονται ενωμένοι και θα νικήσουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail