Με 15.652 πλειστηριασμούς συν 2,65 δισ. ευρώ ΕΝΦΙΑ «βγαίνουμε»… από το καλοκαίρι

Η αυριανή επίσημη τελετή λήξης των μνημονίων που θα παρακολουθήσουν από τηλεοράσεως οι ταλαιπωρημένοι, υπερφορολογημένοι Έλληνες πολίτες, δεν θα καταφέρει να καλύψει την μίζερη Φθινοπωρινή πραγματικότητα.

Του Χρήστου Ν. Κώνστα
Από: liberal.gr

Από τον Σεπτέμβριο, αλλάζει το καθεστώς στους πλειστηριασμούς ακινήτων. Επιταχύνονται οι διαδικασίες ώστε μέσα σε 48 μέρες - να έχουν ολοκληρωθεί σε χρόνο ρεκόρ 3 διαδοχικές αναβολές και τελικά - το ακίνητο να εκποιείται σε τιμή πολύ χαμηλότερη της αντικειμενικής του αξίας.

Από την άλλη πλευρά, η μεσαία τάξη στην Ελλάδα θα ανακαλύψει σε λίγες μέρες, πόσο εγκληματική και κολάσιμη είναι η επιτυχία της τα προηγούμενα χρόνια. Με τις νέες αντικειμενικές αξίες, ο ΕΝΦΙΑ και ο Συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ θα τους τιμωρήσουν αυστηρά, γιατί κάποτε κατάφεραν να «χτίσουν» μια μικρή περιουσία.

Το νέο καθεστώς των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που εφαρμόζεται από την πρώτη μέρα του Φθινοπώρου, δημιουργεί μια καινούργια πραγματικότητα οριστικής απώλειας του ακινήτου του οφειλέτη, μέσα σε χρόνο ρεκόρ.

- Μόλις ο πρώτος πλειστηριασμός κηρυχθεί άγονος, ο δεύτερος προγραμματίζεται σε χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των 40 ημερών.

- Αν και στον δεύτερο πλειστηριασμό δεν υπάρξει κατακύρωση, τότε το Δικαστήριο, διατάσσει νέο πλειστηριασμό μέσα σε 8 εργάσιμες ημέρες με την ίδια ή κατώτερη τιμή.

- Την τρίτη φορά, ο πλειστηριασμός ολοκληρώνεται μέσα σε 48 ημέρες (αντί 70 ημερών στο παρελθόν) και σε πολύ χαμηλότερη τιμή.

Ήδη έχουν αναρτηθεί 15.652 πλειστηριασμοί για τον Σεπτέμβριο.

Με τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ που ταχυδρομούνται αυτές τις μέρες, η δήμευση της περιουσίας της πάλαι ποτέ πανίσχυρης μεσαίας τάξης γίνεται πραγματικότητα:

- Το «τέλος των Μνημονίων», δεν φέρνει το τέλος των μνημονιακών φόρων.

Ειδικά για τους κατοίκους των προαστίων, εκεί όπου οι τιμές ζώνης κινούνται μεταξύ 1.100 έως 2.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, οι αντικειμενικές αξίες έκαναν άλμα κατά 200, 300 και 550 ευρώ το τετραγωνικό, ανεβάζοντας ταυτόχρονα τον βασικό ΕΝΦΙΑ αλλά και τον συμπληρωματικό φόρο.

Την ώρα που η κυβέρνηση θα προσπαθεί να παρασύρει την κοινή γνώμη στους πανηγυρισμούς για την «οριστική έξοδο από τα Μνημόνια», οι πολίτες θα νιώθουν στην καθημερινότητά τους, ότι η οριστική έξοδος από τα Μνημόνια θα υπάρξει μόνον μόλις η οικονομία ανακάμψει, προσελκύοντας επενδυτικά κεφάλαια από το εξωτερικό.

Με δουλειές θα ξεπεράσουμε την κρίση, όχι με ανούσιες φιέστες…
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...